Dinsdag 24 juli: Fairy pools
 

Het is weer prachtig weer. Althans, in de verte en het komt onze kant op!
We willen nog een mooi wandelingetje maken dus rijden we richting Glenbrittle. Eigenlijk de enige hoek van het eiland waar we nog niet zijn geweest. Tijd dus om ook daar naar toe te rijden.

Iets voorbij Glenbrittle forest is een parkeerplaats en vandaar uit zijn  we het pad afgelopen.
Dit voert je naar een nog redelijk kleine River Brittle die over de rotsen raast en valt. Hier en daar zijn diepe poelen ontstaan en door de grijsblauwe kleur van de rotsen krijgt het water een azuurblauwe kleur. Dankzij dit verschijnsel heet het de Fairy Pools. Het is echt prachtig. De omgeving ook: je loopt richting de bron van de rivier (er komen veel stroompjes bij onderweg) wat in de Cullins ligt. Langs de rivier zelf is het rotsig maar glooiend en grassig. Maar je kijkt naar een muur van rotsige bergen. De andere kant op is het veel lieflijker met een heuvelachtige berg, bos en heide.
 
Na wat rondgehangen te hebben aldaar zijn we naar Portree gereden voor wat bbq boodschappen. Daarna bij Dunvegan eindelijk de Durnan Stone bezocht boven op de heuvel bij het dorp. In het kerkruïnetje staat een gedenksteen voor de 29th chief van de Macleods die 2 jaar geleden is overleden. Ook voor de eerdere chiefs staan er stenen.
Toen de was was gedaan hebben we lekker gebbq’d. Aangezien het ons in vorige vakantieverslagen altijd opviel dat Thijs zo depressief achter de bbq lijkt te zitten hebben we dit keer ook maar voor een dergelijke foto gezorgd..
Tevens hebben we een poging gedaan een nieuw traditie te starten voor volgende jaren...
Al met al was het een heerlijk relaxed dagje!
 
index volgende dag