Donderdag 23 juli: toeren naar Point of Sleat
 

We hebben al heel wat gezien van Skye maar het meest zuid-westelijke puntje hebben we nog niet gehad. Tijd voor een tripje die kant op.
We rijden weer de A863 af richting het zuiden. Bij broch Dun Beag stoppen we even. Schotland is bezaaid met de overblijfselen van de bewoners uit de ijzertijd.

Brochs waren versterkte woontorens, meestal op een goed punt gelegen zodat de omgeving onder controle gehouden kon worden. Verder vind je overal duns, dit zijn versterkte huizen en forten uit een iets latere periode. Ook zijn er cairns en chambered cairns (= grafheuvels), standing stones en hutcircles. De meesten zijn haast niet meer als zodanig te herkennen, vaak zie je alleen maar een hoopje stenen of een bult onder het gras, maar deze broch is erg goed bewaard gebleven.
Vanaf de broch bij Struan rijden we weer verder. Via Sligachan, door Broardford om daar de A851 naar Armadale en de Point of Sleat. Een leuke route weer.
Vanaf Adrmadale is het een zeer heuvelachtig weggetje die bij Aird stopt. Vanaf hier zijn we een stuk het pad opgelopen. We waren toch nog best moe dus zijn we niet zo ver gegaan. Het was wel een leuk pad, met veel koeien en schapen er omheen.
Op de weg terug in Broadford eindelijk Skin so soft gevonden en gekocht!
We zagen nog een Golden Eagle van dichtbij maar konden helaas niet stoppen voor een foto.
Uiteraard kom ik er nu ook achter dat Skin so soft ook gewoon in Dunvegan te koop is. Je moet alleen niet bij de huidverzorging kijken maar bij geneesmiddelen en ant-insectenspul. Het lijkt warempel nog te werken ook! Ik ben ’s avonds niet 1x geprikt! Halleluja!
 
index volgende dag