woensdag 22 juli: Old man of Storr
 

Het weer ziet er aardig uit, een beetje bewolkt hier en daar. Het kon kortom nog alle kanten op.
Het leek ons leuk om naar The Old Man of Storr te gaan dus reden we via Portree richting de plek. Onderweg was het overal mooi weer, droog en af en toe zon. Alleen boven het gebied waar The Storr ongeveer lag hing een hele dikke donkere regenwolk. Zal je altijd zien..

We kregen de flinke bui vlak bij de parkeerplaats over ons heen en we twijfelden of we wel aan de tocht moesten beginnen. Er kwamen heel wat totaal doorweekte mensen van de berg af. Toch leek de bui eindig en hij trok over.
In de nadrup zijn we toen begonnen aan de tocht. Het is niet ver, ongeveer 2 km of zo. Maar binnen die afstand moet je ruim 450 meter klimmen. Het 1e stuk gaat door een heel donker bos en valt mee. Daarna kom je op de open bergrug en vormt het pad haast een trap van keien en rotsen. Door de regen was het in een tijdelijke beek veranderd. Maar het was goed begaanbaar en in een rustig tempo klommen we helemaal naar de voet van The Old Man.
De rotsformatie is ontstaan door een grote aardverschuiving waarbij een groot stuk land richting de huidige zee schoof. Wat achterbleef was het bijzondere grillige landschap van The Sanctuary met daarin de eenzame Old Man. De broze pilaar is bijna 50 meter hoog.

Uiteraard was het uitzicht vanaf de top zeer de moeite waard.
De weg terug was zwaar voor de knieën, maar verliep spoedig. Sam racete als een volleerd berggeit voor ons uit. Het is hier een grote speeltuin voor hem.
Aangezien het nog vroeg in de middag was besloten we ook een bezoekje te brengen aan The Coral Beaches ten noorden van Dunvegan. De weg er heen was al mooi, maar het strand was echt bijzonder. Helaas ook wat druk omdat het zo goed bereikbaar is en het was prachtig weer. Er waren mensen lekker aan het zwemmen en zo. Toch ook leuk om te zien. De illusie dat het een tropisch strand is wordt zo goed versterkt.
Het ‘zand’ bestaat niet echt uit koraal zoals de naam doet vermoeden, maar het zijn stukjes van een zeewier dat afgebroken is en aangespoeld. Vroeger werd het als mest gebruikt.
Na dit relaxte uitstapje hebben we nog wat boodschapjes gedaan. Helaas heeft het mooie weer en vooral de windstilte tot gevolg dat ik onder de midgebeten zit. Helaas heb ik Avons Skin so soft nog nergens kunnen vinden. Dat schijnt te helpen..
 
index volgende dag