Dinsdag 21 juli: Boottocht bij Portree
 

Ja! Zon! Blauwe lucht! Een goede dag om het boottochtje te gaan maken dus. We zijn op tijd naar Portree gereden, om 10.30 hebben we ons ingeschreven voor de tocht van 13.00. We hadden dus nog wat tijd te doden. We zijn een stukje gaan lopen en hebben een bankje langs het water opgezocht .

Na een tijd zijn we terug gelopen naar het centrum en hebben we op het plein van Portree op een terrasje cappuccino en een muffin + scone gegeten/gedronken. Lekker. Nog wat koekjes gekocht voor Sam bij het mini dierenwinkeltje en toen konden we weer richting boot.
We mochten mee op de Stardust, een mooi blauw bootje.
Sam was niet het enige hondje. Hij hield zich trouwens heel goed, hij vond het zelfs wel leuk volgens ons.
We voeren langs aalscholvernesten en al vrij snel zag ik 2 vinnen, waarschijnlijk van dwerg vinvissen volgens de kapitein! Ze gingen vlak voor de boot langs, maar helaas waren ze vertrokken voor ik er een foto van kon maken, en alleen Thijs heeft er ook een glimp van ze opgevangen. Het was trouwens sowieso een leuk tochtje zo langs de rotsen en bergen.
We gingen om een landpunt heen en daar moest ergens het nest van de Zeearend zijn. Ik zag er al snel een zitten, heel hoog op de klif op een dood boompje. Tof zeg!
Vanaf het andere bootje werd een vis gegooid die zo’n 5-6 meter van onze boot af in het water terecht kwam. En ineens komt er een 2e arend aangevlogen die met een grote boog naar de vis toe zweeft en hem, pal voor ons neus, uit het water plukt! Echt briljant! We volgen de vogel in vlucht en ontdekken dan het nest waarin 1 bijna volwassen jong te zien is. Dat was misschien wel het meest spectaculaire wat we ooit gezien hebben en we hebben de mooiste natuurfoto’s EVER gemaakt! Vinden wij dan he..
Het boottochtje voerde nog langs zalmkwekerijen en toen weer naar de haven. We hebben nog lekker verse vis gekocht en op de camping aangekomen heb ik met Sam wandelend nog wat boodschappen gehaald. Lekker gelezen, gegeten en op tijd naar bed gegaan.
 
index volgende dag