Dinsdag 20 juli: toeren naar Broadfort en Elgol
 

Dachten we gisteren te weten wat Schotse regen was… bleek dat het nog veel erger kon. Vooral de combinatie met veel wind maakt het flink onstuimig. We hadden de pech dat de wind op de kop van de tent stond. De luifel hadden we al in de lage stand gezet maar het heeft toch flink ingeregend.

Weer een dag om een autorit te maken dus. Dit keer reed ik en had Thijs de kaart op schoot.

Allereerst namen we de A863 richting het zuiden. Een mooie weg langs baaitjes en over heuvels. Bij Drynoch buigt hij landinwaarts en rij je door Glen Drynoch richting Sliganach. Met het onstuimige weer vormt het een prachtig schouwspel!

Aan de A87 richting Broadford zijn de watervallen door de regen extra woest en mooi. Tijd voor benen en pootjes strekken dus.
Ik was maar wat blij met mijn waxhoedje, het scheelt als de kou niet op je hoofd slaat.

Toen weer door naar Broadford. Even tanken en een beetje rondkijken. Daarna besloten we het bord van een edelsmid te volgen richting Elgol over de B8083.
Dit bleek een goede keuze! Al snel kom je langs een oude begraafplaats met kerkruïne. Prachtig gelegen in het dal van de Broadford river. De bergen er omheen zijn er mooi. Een geweldig mooie rustplaats.

De weg vervolgt eerst zigzaggend langs wat huisjes en dan kom je ineens bij Loch Slapin. De Cullins er omheen rijzen hoog boven je uit. De weg loopt vlak langs het water en de toppen stekken 500-600 en 700 meter boven je uit. De route draait om het Loch en stijgt dan langzaam. Het weer leek trouwens iets bestendiger dan aan de andere kant van het eiland.

Bij het gehucht Kirkibost kwamen we het bord van de smid weer tegen. Hij blijkt in een groot huis een werkplaats en winkel/expositieruimte te hebben. De sieraden, zwaarden en messen zijn werkelijk prachtig. Alles authentiek ogend en handgemaakt. Het idee ontstaat om beide een ring te kopen, maar de prijs dwingt ons hier nog even over na te denken.

We zijn doorgereden naar Egol en hebben daar in een haventje (= 1 piertje) wat rondgestapt. Toen de prachtige route weer terug.

Bij Broadford richting Portree gereden met een klein de-tour langs de kust bij Loch Ainort langs Moll. Een zeer smal, hobbelig en nat pad. Leuk!

In Portree Fish & Chips gegeten.. Oef, wat was dat veel. Verder heb ik een vogelboek en een mooi kettinkje met Skye Marble gekocht.

In Dunvegan bleek het weer nog net zo onstuimig en nat als ’s ochtends. In de loop van de avond zagen we in de verte opklaringen aankomen. Hopen dat dit doorzet dus!

En nu ben ik nog iets helemaal vergeten te vertellen! ’s Ochtends loop ik met Sam het gebruikelijke rondje langs de camping en het Loch. Hier zitten veel bonte kraaien en een scholekster familie (met kuikens). Maar vandaag zat er nog iets op de rotsen in het Loch: een zeehond!

Dat is toch wel erg leuk om te zien op een camping! Ik wist dat er bij Dunvegan een kolonie is, maar ik had niet verwacht er een zo ver in de baai en dicht bij mensen te zien. ’s Avonds zat er weer een, misschien wel dezelfde, erg tof!
 
index volgende dag