Zondag 19 juli: Totternish Penninsula en Dunvegan Castle
 

Hmmm…. Regen… dat is jammer. Het lijkt natter dan gisteren. Echt een dag om toertjes te maken. Dus zijn we na een rustig ontbijt in de auto gestapt. Thijs reed en ik had de kaart op schoot.

We besloten het Totternish Pennisula te gaan verkennen en reden dus eerst richting Uig. Een mooie route over een tweebaansweg (nou ja, de Schotse variant dan, ofwel: twee rijstroken waar je dus gewoon langs een tegenligger kunt rijden). In Uig even uitgestapt om de benen en de pootjes te strekken en toen weer verder
Vanaf hier was het single track road met passing places, met af en toe een verplichte stop voor overstekende schapen.

Jammer van de wolken over de bergen, maar het uitzicht naar zee was mooi.

Bij Dunlum Castle (of wat daar van over is) zijn we weer uitgestapt om een kijkje te nemen. Wat een prachtige plek voor een kasteel, geweldig zo op een klif.

Vervolgens zijn we verder gereden rond de punt van Totternish en langs de Quirang. Dit is een prachtig puntig gebergte waarvan we helaas niets gezien hebben door de bewolking.
Staffin bay was beter te zien en ook de waterval bij Kilt Rock was redelijk zichtbaar.

We gingen verder richting portree, langs The old man of Storr (die ook niet te zien was), Loch Leathar en Loch Fada. Daarna was het tijd om weer tentwaarts te keren.

Bij de tent nog even gewacht op een droog moment en toen op de valreep nog de tuinen van Dunvegan Castle bezocht. Erg mooi en leuk dat we dat nog even konden doen.

’s Avonds heerlijk gegeten en binnen spelletjes gedaan. Gelukkig hebben we een heerlijke tent met een super comfortabele binnentent, dus het weer deert ons bijna niets.

 
index volgende dag