Donderdag 16 juli: aankomst op Skye
 
We werden op tijd wakker en het blijkt een prachtige ochtend! We denken er aan om later in de vakantie op deze plek terug te komen!
Nu zijn we meteen de boel gaan opruimen om op tijd te kunnen rijden.

Om half 10 reden we weg, op weg naar Skye!

We hebben een mooi binnenweggetje genomen door Glen Errochty naarde A9. Bij Dalwhinnie Bridge rijden we richting Fort Augustus, een leuke bochtige route langs Loch Laggan en Loch Lochy. Bij Fort Augustus zijn we een stukje om gereden via Invermoriston om zodoende een glimp van Loch Ness op te vangen
Van hieruit richting Kyle of Lochalsh waar de brug naar Skye is, een nog mooiere weg! De Glen Shiel met z’n five sisters is echt adembenemend. Uiteraard moest ook Eilean Donan Castle even op de foto gezet worden

Daarna zijn we al snel bij de brug naar het eiland Skye.

Op Skye zijn we eerst een tijdje via de A87 blijven rijden om bij Sligachan de A863  richting Dunvegan te nemen waar we een camping willen zoeken. Om half drie komen we aan bij de beoogde camping, en dit blijkt alweer een geweldige stek te zijn!! Op deze camping wilen we langer blijven, dus nu is het tijd om de Roerdomp op te zetten.

De camping ligt aan Loch Dunvegan en je kijkt mooi de baai in. Onze tent hebben we zo gezet dat we naar McCleod’s table kijken, een markante berg.

Het is wederom een stralende dag, nog mooier dan gisteren! We hebben boodschappen gedaan in het dorpje (er is een klein winkeltje dat alle noodzakelijke boodschappen wel in huis heeft) en daarna hebben we lekker in de zon zitten puzzelen. Na het eten hebben we nog een rondje met Sam gedaan.

Ons hondje voelt zich geweldig op zijn gemak hier! Om 22 uur was het alweer tijd om ons bed op te zoeken.
index volgende dag