Schinnen 2011 - Dag 2

Na een koude nacht stonden we rond 9 uur op om Sam uit te laten en verse broodjes te kopen bij de bakker die op de camping broodjes verkocht: ideaal.

Na een heerlijk ontbijt en warme koffie besloten we richting Valkenburg te rijden om daar in de omgeving een flinke wandeling te maken. Na een kort ritje vonden we een parkeerplaats bij het station.

De eerste indrukken van Valkenburg waren toch vooral dat de tijd er stil heeft gestaan. Zal wel weer zo'n lokale vervoerder zijn geweest ;)

Gewapend met wandel GPS liepen we de Valkenburg in.
Zoals gebruikelijk vond Sam de trip door het stadje maar saai.
Hij werd zoals altijd op zijn wenken bedient want we liepen vrijwel direct richting de natuur om het stadje heen. Helaas bleek de gedownloade route op de GPS niet helemaal bruikbaar, zodat we maar een route geimproviseerd hebben. En dat pakte wonderwel uit! We liepen van Valkenburg naar Houthem (voor handballers wel bekend van het in vroeger tijden oergezellige toernooi aldaar) en vervolgens weer terug via de Cauberg naar Valkenburg.
Gelukkig kon Sam onderweg wat afkoelen in een rustig stukje van de Geul. Ondanks de niet al te hoge temperaturen was het in zon toch warm zat.
We liepen bij de finish van de Amstel Gold race Valkenburg weer in. Stomtoevallig kwam de winnaar precies op dat moment over de streep!
Via een klein omweggetje liepen we door naar het centrum van Valkenburg.
Uiteraard was het daar tijd voor een terras met een wit biertje en een (late) lunch op een terrasje, heerlijk!
Na deze versnaperingen liepen we terug naar de auto, onderweg troffen we nog een oude bekende aan, we vroegen ons al af waar ze gebleven was.

Met dank aan de GPS hierbij de totale route die we gelopen hebben in Valkenburg:

Rondje Valkenburg

Het was echt een prachtige dag, Limburg blijkt nog mooier dan we al dachten. Ook Sam was moe maar voldaan, he loves it when a plan comes together!
Op de camping was het weer tijd om even lekker te lezen, drinken en eten (en de tent nog even op de foto te zetten).

Het koelde wederom snel af, dus we gingen alweer vroeg met kachel en al de tent in. We waren nu zo slim om de binnentent open te houden zolang de kachel aan was, zodat het ook daar nog iets meer kon opwarmen.

De nacht was hierdoor toch wat behagelijker dan de eerste, we hebben dan ook prima geslapen.

Naar dag 3