Schinnen 2011

De meivakantie is eigenlijk al jaren een privilege dat alleen voor Sonja is weggelegd. Gelet op het feit dat de zomervakantie voor ons dit jaar in de laatste week van juli begint leek het Thijs dit jaar echter wel een goed idee om toch een week vrij te nemen.

We hadden geen vooropgezet plan, alleen de intentie om bij goed weer de tent in de auto te gooien om het kampeerseizoen voor 2011 officieel te openen met een korte vakantie. De bestemming hadden we ongeveer in ons hoofd: ergens in het zuiden van Limburg.

Aangezien de voorspellingen er prima uitzagen was de beslissing snel genomen: op dinsdag zouden we naar het zuiden afreizen om daar een paar dagen rond te wandelen. Voor de zekerheid op maandag toch maar even de camping gebeld die we inmiddels op het oog hadden. Dit bleek geen overbodige luxe, want er was geen plek vrij!! Gelukkig hadden we al een alternatief in ons hoofd, en daar konden we (nog net!) wel terecht: Hoeve Krekelberg in Schinnen, zo'n twintig minuten van Valkenburg.

Dinsdagochtend rond 10.30 uur vertrokken we (met verdacht veel ruimte in de auto, zou dat nu echt alleen aan die e-readers liggen of waren we iets vergeten?????), en na een vlekkeloze rit kwamen we voor in de middag aan bij de Hoeve.

We mochten zelf een plek kiezen op het tentenveld. Dit was nog wel even puzzelen omdat de weersvoorspellingen qua zon prima waren, maar de temperaturen (vooral 's nachts) waren behoorlijk aan de lage kant. Kans op vorst aan de grond zelfs! We wilden dus niet teveel in de schaduw staan, en na enig denkwerk hadden we ons plekje gevonden. De tentroutine zat er nog prima in, dus in een uurtje waren we volledig ingericht. Wat sneller dan normaal, aangezien we besloten hadden de varioluifel thuis te laten voor deze korte trip.
Nadat we boodschappen hadden ingeslagen bij de lokale Appie hadden we nog mooi even tijd voor een korte wandeling rondom de camping om de, nog on-Nederlandser omgeving dan we verwacht hadden, eens te bekijken en Sam zijn beweging te geven. We liepen het pad langs de camping op en hadden nog even een mooi uitzicht op onze tent:
Daarna liepen we het stuk bos door dat aan de camping grenst en uitkomt bij het dorpje Schinnen.
Dat we in het Katholieke (en Bourgondische) zuiden waren beland werd wel duidelijk toen we midden in het bos een kerkje aantroffen....
De deur was gesloten, maar door een klein raampje konden we nog net even binnen kijken, het bleek nog ingericht ook..
Tijdens het vervolg van de wandeling kwamen we nog wat dieren tegen, die uiteraard nog even op de foto moesten.

Na de wandeling bleek het al snel af te koelen. Na het eten werd het dus tijd om onze onvolprezen Coleman kachel (die ruim ouder is dan wijzelf) aan te steken en hiermee binnen te gaan zitten. Het werd hierdoor binnen al snel behaaglijk, door deze oeroude kachel konden we dus optimaal genieten van onze hypemoderne kindles (e-readers).

We gingen vroeg slapen, en het was goed te merken dat het buiten echt tegen het vriespunt aanzat. We bleven redelijk warm, maar het zat echt op de rand.

 
Naar dag 2