Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Woensdag 8 augustus

Helaas, grijs en nat. Wel minder dan gister, maar toch. Gelukkig hadden we al een plannetje bedacht voor een regenachtige dag.

We hebben rustig ontbeten en zijn naar Dunster gereden. Dit is een Middeleeuws marktdorpje met een groot kasteel. We zijn eerst gaan lopen. Het dorp door naar het bos. Langs een mooie packhorsebridge en schattige cottages.

In het bos was het heel erg mistig en nat, maar ook mooi. We klimmen hoger en hoger en lopen grasland op. Het is hier zelfs nog mistiger. Een mooie geheimzinnige sfeer hangt er. Het gras lijkt bezet met pareltjes door alle waterdruppels.

 

We lopen langs en door de resten van dorpjes uit de ijzertijd (ouwe meuk! Altijd leuk!) Meer dan een met varens begroeide was is er overigens niet van over, maar de contouren van de ronde nederzetting is nog goed te zien.

Via een pad door gekapt bos lopen we weer naar beneden. We zijn 1 mens en 1 eekhoorn tegen gekomen. Verder was het er doodstil en verlaten, terwijl het zeer dicht bij het dorp is..

Dat is in het dorp ook wel anders. We lopen via een oude watermolen naar de kasteeltuin waar hondjes ook gewoon in mogen. Het is een tuin op hoogte. Het bergje waar de tuin en het kasteel op liggen wordt al eeuwen als verdediging gebruikt. Het huidige kasteel dateert uit de 18e eeuw en is in Jacobitische stijl gebouwd. Er is een tropische tuin, een dierenbegraafplaats en een groot grasveld voor het kasteel waar je kan boogschieten. Leuk.

De ronde die we maken door de kasteeltuin heeft een leuk spoor op de GPS achter gelaten trouwens. We liepen steeds om het bergje heen, een kluwen van spoor..

We lopen het dorp nog even in en drinken wat in een theetuin. Het is inmiddels aardig droog en als we naar Minehead rijden voor de boodschappen zien we zelfs wat blauw. We kopen dus heel eigenwijs bbq spullen.

Zon is er nog niet maar de bbq is geslaagd. Onze tent blijkt intussen verkozen tot mieren hang-out, er zitten honderden uitgevlogen rode mieren op! De temperatuur is aangenaam deze avond en we zitten nog lekker te lezen, voor ons tot laat.. Het was 22.00 toen we naar bed gingen..
 

Gps track wandeling:


 
naar dag 10