Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Dinsdag 7 augustus

Bijna iedere vakantie hebben we minstens 1 dag waarop heel erg slecht is. Vandaag is zo'n dag. We bevinden ons in natte, laaghangende wolken en er komt geen einde aan. Gelukkig geen luidruchtige regen maar nat is het evengoed. We doen het dus rustig aan, ontbijten uitgebreid en lezen een tijdje in de tent.

In de middag besluiten we wel íets te gaan doen. We rijden, door de wolken, naar Ilfracombe, ongeveer 50 minuten rijden, een groot deel langs de kust. Mooi. Daar aangekomen is het overigens minstens net zo nat.

Het stadje is tegen de kliffen op gebouwd aan zee. De highstreet is een smalle, drukke straat met allemaal winkeltjes. We parkeren en lopen richting de kade. Het stuk waar we eerst lopen is een soort vergane glorie. Grote Victoriaanse badhotels die ooit mooi en chique waren zijn nu wat vervallen en ogen 'net niet'. Maar hoe dichter we bij de haven komen hoe leuker het wordt.

We kijken wat rond, Sam wordt bewonderd zoals gewoonlijk, we houden ons enorm in qua snacken (overal zijn take aways) en gaan dan maar weer naar de auto.

Onderweg naar de parkeerplaats scoor ik nieuwe laarzen met hondenpootjes. Mijn andere gingen stuk en dat is niet handig met deze nattigheid.

Via een meer inlandse route rijden we weer naar de camping. Ik reed nu zodat Thijs nu naar de omgeving kon kijken, maar het was hier zo grijs dat er weinig te zien viel. Tja..

Bij de tent duiken we de boeken weer in. We eten een lekker warme curry en gaan weer op tijd naar bed.

Volgens de weersvoorspelling op de radio zou het morgen beter worden maar of dat ook voor Devon en Somerset geldt wachten me maar af..

 
naar dag 9