Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Maandag 6 augustus

Vandaag besluiten we het rustig aan te doen en wat rond te rijden om een en ander te bekijken. Als eerste Porlock. Een klein dorpje waar de A39 door komt (die met de 25% heuvel). Een leuk klein plaatsje met wat winkeltjes en een kerkje.

Vroeger lag het aan zee, maar die heeft zich teruggetrokken doordat er een natuurlijke dijk gevormd werd door stenen ongeveer 2-3 km verderop. Daarom is Porlock Weir gesticht om zo toch een haventje te hebben. We rijden daar heen. Hier zien we de enorme stenen dam die de baai afgesloten heeft. Er achter is moerasland ontstaan.

Het uitzicht naar Wales is vandaag weer erg mooi. Aan de overkant van het Bristol Channel herkennen we de kliffen waar we in mei met Taco en Ester gelopen hebben. Daar ergens achter wonen ze nu. We zwaaien.. We lopen over de dam en drinken daarna war bij de Ship Inn.

We rijden verder naar Minehead en rijden daar even door de stad. Het is wel aardig maar niet heel oud of charmant, wel veel winkeltjes en gokhallen en zo. Aan de kade zwaaien we nog een keer naar Wales, weer heel mooi zichtbaar in de verte, en we gaan boodschappen doen bij Tesco.

We droppen de boodschappen bij de tent, hangen even wat rond en rijden dan naar Lynmouth. Daar eten we scampi 'n chips en we zwaaien voor de derde maal naar Wales. Het is een mooie avond met zon. We hopen dat dit weer een beetje aan houdt.

 
naar dag 8