Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Zaterdag 11 augustus

Het was vandaag weer prachtig weer. Zonnig, warm. We willen de andere wandeling doen die vanaf de camping loopt uit de Pathfinder (nr 23)

We lopen de vallei in langs de Badgworthy Water. Het is een prachtig valleitje met wat eikenbosjes, koeien, heide.

Na een tijdje komen we op de plek waar de resten van een middeleeuws dorpje te vinden zijn (bulten met varens). Hier zitten toevallig onze buren van de camping. We kletsen wat. Ze komen een paar keer per jaar naar deze camping en doen altijd de zelfde 'traditional walk' die helemaal naar Rockford loopt. Wie het eerste terug zou zijn... denk dat we dat wel winnen, zij moeten verder. We slaan hier links af, verder langs de rivier. We komen nu in een weidser dal met voornamelijk heide.

We steken de rivier over en klimmen omhoog. Vanaf hier leidt de route ons over grasland. Niet overal even gemakkelijk begaanbaar, er zijn veel kuilen en hobbels en het is wat drassig hier en daar. Maar de uitzichten zijn weids en prachtig. En volkomen verlaten. We ontmoeten verder niemand meer, alleen schapen en een eenzame pony.

 

Op de een of andere manier gaat er iets mis met de route. Het is erg lastig navigeren door het grasland met te veel paden om te bepalen wat nu de goede is. Op de GPS weet ik dat we de goede richting op lopen, maar van de beschrijving in het boekje en wat ik op de kaart zie herken ik niets. Maar goed, ik weet waar we uit moeten komen en daar gaan we wel heen. We komen ongeveer goed uit, één weilandje te veel naar het westen, maar dat is gemakkelijk te corrigeren. Nu weer over een bridle way lopend dalen we af naar Oare en lopen we naar Malmsmead.

Hier drinken we wat bij de tearoom voor we weer naar de camping lopen. Met 14km op de teller. Netjes weer.

Sam en ik zoeken weer verkoeling in de rivier (Sam meteen even ontmodderd) en we drogen in het zonnetje snel weer op. Het is zo zonnig dat zelfs mijn knieholtes er van zijn verbrand!

We zijn erg moe dus gaan we weer achterlijk vroeg naar bed, lekker lezen. Het is gaan druppen. Kleine buitjes. Maar rond middernacht worden we wakker van een heuse onweersbui inclusief enorme regenval. We hopen dat het morgen weer droog is...

 

Gps track wandeling:


 
naar dag 13