Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Zondag 12 augustus


Vandaag waren er 2 fairs te bezoeken: de country fair in Porlock en een in Brendon.

We waren wat vroeg in Porlock aangekomen, de fair begon pas om 12.00, dus gingen we eerst op zoek naar koffie. Bij een tearoom zaten al mensen buiten, maar het bord zei dat het nog dicht was. Ondanks dat andere borden met aanbevelingen al wel buiten stonden en de deur open was. Ik ben dus maar gaan vragen of hij nou open of dicht was. Voor koffie was hij wel open zei de eigenaar, dus dronken we een heerlijke cappuccino. Later kwamen er meer mensen vragen om koffie en ontbijt en zo. Eigenlijk was hij dicht zei hij, maar het was mijn schuld dat hij toch maar open is gegaan! Op zondag is het nooit de moeite vertelde hij. Nou moe! De andere klanten vonden dat ik commissie moest krijgen. Erg komisch..

De fair was aller lieflijk en typisch Engels. We waanden ons in het decor van Midsomer Murderds. Er waren allerlei stalletjes te bekijken met allerlei producten te koop, oude machines, een houtbewerker, een smid, oude auto's en de plaatselijke Harley club gaf acte de presance. Je kon er ook nog wat spelletjes doen, met als hoogtepunt: servies mollen!

Bij een stalletje met sieraden werden we herkend. Het bleken de dames van het arts and crafts centre uit Lynton te zijn waar we eerder een kijkje hebben genomen en een praatje met ze hadden gemaakt. Over Sam, uiteraard.. Die kreeg ook weer volop aandacht van andere hondjes en hun baasjes. Het was ons al eerder opgevallen hoe hondvriendelijk dit deel van Groot Brittannië is.

Na een tijdje rondstruinen besloten we ook naar de fair bij Brendon te gaan kijken. Dus reden we weer die kant op. We moeten bij Brendon nog een heel stuk de velden in rijden voor we bij de fair zijn. Op een groot gemaaid weiland staat een biertent, een paar kraampjes, er is een schaapscheer installatie, een ring waar iets met hondjes gedaan wordt, een paarden springparcours en showring, een renparcours voor windhonden en nog een hondenshowring. Toen we aankwamen was er een meneer in traditionele vossenjachttenue met paard en een enorme groep hounds in de weer. Inclusief hoorn om op te blazen om de honden te sturen.

 

Daarna gingen we naar de ring met allerlei kleine hindernissen. Hier gaf een man met zijn 2 schaapshonden een demonstratie van hun kunnen. Met eenden ipv schapen. Hij maakte er een hele show van met veel humor. Kinderen moesten helpen, het publiek werd betrokken. Erg leuk! En knap, want de honden deden goed hun best. Blijft fascinerend te zien deze samenwerking tussen mens en dier. De oudste van de 2 honden bleek een beroemdheid. Blijkbaar is er een tv show met hem in de hoofdrol op Channel 5 te zien (http://www.channel5.com/shows/mist-sheepdog-tales)

We kijken nog even bij de springruiters en de renhonden. Die gingen als een speer, mooi gezicht. Er liepen ook een paar prachtige Ierse wolfshonden bij. Prachtige dieren.

Daarna bekijken we een wedstrijdje schaapscheren en toen hadden we onze portie landelijke cultuur wel weer gehad.

We gaan weer naar de camping en lezen maar weer eens voor de verandering..
 

naar dag 14