Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Vrijdag 10 augustus


Het is een stralende warme dag. Strak blauwe lucht en zo warm dat de lucht boven zee er heiig van is. Wales is daardoor vandaag niet zichtbaar. Na de modder van onze wandelbroeken in de rivier te hebben gewassen en de boel in de zon te hebben gehangen zijn we klaar voor vertrek.

We gaan vandaag bij Lynton wandelen. Een niet al te lange tocht van 8,8 km (nr 9 uit de Pathfinder). We parkeren in het dorp en lopen naar de kerk. Daar begint het pad naar de Valley of the Rocks. Een goed geasfalteerd pad langs de hoge, stijle klif. Er lopen hier wilde geiten die op rotspunten liggen te genieten van de zon. De Valley of Rocks is een grillige rotsformatie, gevormd door de elementen en een combinatie van bepaalde steensoorten die ieder net anders verweren.

Castle Rock is een grote rotsformatie wat inderdaad iets van een kasteel weg heeft. Hier pakken we een asfaltweg richting Lee Abby. Bij dit grote landhuis lopen we het Six Acre Wood in en klimmen we gestaag omhoog.

We lopen tussen heggen door, langs een boerderij en komen weer op asfalt uit. Hier moeten we eerst nog een stukje naar boven en krijgen we een mooi uitzicht op Lynton en de zee er achter. Dan daalt het smalle pad sterk en zakken we het dorp in (in mijn geval met zere knieën.. het was echt heel stijl en vrij lang naar beneden).

We lopen wat door het dorp en besluiten de Cliff Railway naar Lynmouth te nemen, niet echt meer in staat de klif te voet af te dalen. Het treintje uit 1888 neemt ons mee naar beneden. Hier gaan we op zoek naar een badge voor Sams tuigje en daarna eten we fish 'n chips op de kade. Het is heerlijk warm in de zon.

Na even langs het water te hebben gestruind nemen we de trein weer omhoog en doen boodschappen in Lynton.

Bij de tent zoeken Sam en ik verkoeling in de rivier. Het water is heerlijk helder, ik zie visjes en Sam plonst vrolijk rond. We lezen, snacken wat (de fish 'n chips was weer veel te veel geweest) en gaan voor ons doen laat naar bed.

Van deze wandeling helaas geen GPS track, ik was het apparaat vergeten..

 
naar dag 12