Dag 9

Woensdag 27 juli

Het is vandaag bewolkt, grijs, nattig als we opstaan. We doen het rustig aan en besluiten dat we ten noorden van Honiton gaan wandelen. Een wandeling uit Circular Walks, nr 9: Culmstock & Uffculm.

Het is een half uurtje rijden naar het beginpunt in Culmstock bij het oorlogsmonument aldaar. Ieder dorpje heeft er wel een. De route leidt ons snel het dorp uit en naar weilanden langs de rivier Culm. We maken een soort omtrekkende beweging om het dorp en lopen via velden en een laan naar een buurtschapje.

Hier moeten we, gadegeslagen door verbaasde en nieuwsgierige koeien, een pad volgen wat zo modderig is dat Sam er tot zijn schoudertjes in staat en mijn voeten vast zuigen. Niet te doen.

We keren om en kiezen een alternatief via een asfaltlaantje wat ons naar een punt verderop in de wandelroute brengt. We lopen nu Uffculm in waar de pub helaas gesloten blijkt. We halen dus wat drinken en iets lekkers bij de buurtsuper. We lopen verder, weer naar de rivier, waar Sam de modder van zich af kan spoelen.

We blijven nu de rivier volgen, een prachtig meanderende stroom. We vinden een plekje om even te zitten en wat te eten. De oeverzwaluwen vliegen ons om de oren, er zijn zilverreigers en we zien een blauwe flits voorbij schieten. Een ijsvogeltje..

We vervolgen de route langs de rivier en Sam heeft de tijd van zijn leven. Overal lekker los en in het water. Hij presteert het zelfs even te zwemmen, met de pootjes los, in het snelstromende water. Heel wat voor onze pootjesbader! Er lopen nu meer mensen met honden, het is een redelijk populair stukje bij de locals blijkbaar.

We begrijpen helemaal waarom. We komen weer bij Culmstock en ronden de wandeling af.

Op de terugweg doen we bbq boodschappen. Het mag dan wel bewolkt zijn en iets winderig, maar uiteindelijk was het heerlijk wandelweer!