Dag 2

Woensdag 20 juli

We worden op tijd wakker en zetten een bakje koffie wat we op, de nog koele, veranda opdrinken. Om 9:00 hebben we het ontbijt besteld. Heerlijk full English met alles er op en er aan. Het zal vandaag weer warm worden, hoewel minder dan gisteren. We vertrekken dus vlot voor een eerste wandeling van een uurtje in het prachtige New Forest. De wandeling begint op de GodsHill cricketground waar een parkeerplaats is. Er staan wat ‘wilde’ New Forest pony’s en er ligt een kudde koeien rustig te chillen. Dat is het leuke van dit Park: de loslopende dieren.

We lopen door de enorme brembossen de heuvel af richting wat paardenweides met een nogal smal en overwoekerd pad. We komen uit op een zandpad langs de stenen muurtjes om wat weilanden waar prachtige loofbomen groeien. Het stikt er van de (grijze) eekhoorns.

We komen bij een doorwaadbare plaats waar we een stroompje oversteken en lopen nu de heide op. De pony’s en koeien zijn inmiddels ook de heuvel afgedaald en staan nu in het dalletje bij het water in de buurt.

Het begint inmiddels weer warm te worden en als we de heuvel weer beklimmen, nu van de andere kant, raken we lekker bezweet.

We rijden nu verder naar Lyndhurst en lopen daar wat rond. Het is er best druk en er is vrij veel verkeer.

Vanuit Lyndhurst rijden we naar Lynwood en The Red Shoot Inn, een tip die we gekregen hadden. Daar is het heerlijk buiten zitten onder de bomen en eten we een stevige lunch.

Dan rijden we weer naar Fordingbridge voor een middagdutje en een frisse douche. Het is inmiddels iets afgekoeld en heerlijk buiten. We eten dus onder de pergola: een cumberlandsausageburger en ‘the best Knickerbocker Glory’ (volgens een stamgast). Heerlijk!