Dag 3

Donderdag 21 juli

Na een veel rustigere nacht ontbijten we weer rustig en pakken we onze spullen. We nemen afscheid van de mensen van The Augustus John en gaan op weg naar onze kampeerplek. De route is druk maar ook mooi. Hoe meer we naar het westen rijden, hoe meer reliëf in het landschap komt. We zien de zee, komen door mooie dorpjes met prachtige cottages en na slechts 2 uur zijn we er.

We kamperen de komende 12 dagen op Boveys Down Farm & Campsite, en is ook nog een tearoom. De camping is simpel: een veld, sanitairblokje, benodigdheden bij de tearoom (koeling, eenvoudige ontbijtproducten) en dat is het. Perfect voor ons dus! En belangrijk: het uitzicht is prachtig!

Het is er erg rustig, er staan bij aankomst 4 andere tenten en 3 caravans (aan de andere kant van het pad) waarvan er momenteel slechts 1 bewoond lijkt. We zetten onze tent bovenaan het tentveld op zodat we optimaal van het uitzicht kunnen genieten. Het opzetten gaat moeizaam. Er zit nogal een rotslaag onder de grond op zo’n 10-15 cm diepte waar de haringen niet doorheen komen. Na 3 haringen krom te hebben geslagen is onze hamer ook totaal verwoest. Thijs gaat daarom een moker lenen bij de tearoom. Daarmee lukt het om de haringen, in een absurd schuine hoek, stevig in de grond te krijgen.

Als we staan zoeken we de lokale Tesco in Honiton op voor de boodschappen. We doen niet veel meer de rest van de middag en gaan op tijd slapen.

Morgen is het tijd voor de eerste serieuze wandeling!