Dag 1

Dinsdag 19 juli

Het is 2:00 uur en de wekker gaat. Welke idioot heeft dat nu weer bedacht? Oh wacht.. We gaan midden in de nacht rijden zodat we op tijd bij Le Shuttle zijn en naar de overkant kunnen. Dan hebben we de hele dinsdag nog in Groot Brittannië. Het betekent alleen wel: vroeg opstaan. Aangezien ik het meest wakker ben neem ik de eerste shift op me. De reis door NL/BE/FR gaat voorspoedig. Het is zo vroeg nog lekker rustig en er staat geen file bij de grens naar Frankrijk op dit tijdstip. We zijn om 6:40 al bij de pet-incheck waar Sam vlot een denkbeeldig stempeltje op zijn kont krijgt en we verder mogen door de check-in voor onszelf. Hier krijgen we de optie om een uur vroeger dan geboekt met de trein mee te gaan, wat we uiteraard graag doen. Dit betekent dat we om 7.30 al Engeland inrijden en de vakantie echt kan beginnen!

We nemen een toeristische route langs de kust via Hastings, Eastbourne en Brighton, via de A27 richting Southampton en dan door naar The New Forest. Het is leuk om door de badplaatsen te rijden en wat van het Zuid Engelse landschap te zien. Voor Thijs meteen lekker wennen aan het Britse verkeer. Zeker als we bij Chichester in een dikke file terecht komen. We rijden het Park in en stoppen onderweg voor de eerste plaatjes van The New Forest, waar we de eerste wilde pony's al aantreffen.

We moeten nog erg lachen om de namen van de uitspanningen hier: Fighting Cocks, Sandy Balls.. we vermoeden een thema..

Om 12:30 zijn we bij The Augustus John, de Inn in Fordingbridge waar we twee nachten zullen verblijven. Het blijkt een uiterst koddige authentieke pub te zijn, echt een huiskamer-gevoel wat je er krijgt. We worden hartelijk ontvangen en naar onze slaapkamer gebracht. We slapen in de omgebouwde stallen achter de pub, aan een binnenplaatsje.

De kamer is gelegen aan een veranda met een bankje. Het is een kleine kamer, maar alles wat we nodig hebben (bed/wc/douche) is aanwezig. We drinken 2 pintjes en doen dan een flinke middagdut.

Het is uitzonderlijk warm, we zijn moe, dus het is nodig. ’s Avonds eten we in de pub. Het is dinsdag dus Thai-night. We krijgen ‘Thai-tapas’, van alle gerechten een hapje. Dikke prima!! De nacht is onrustig en warm, met name Sam kan zijn draai niet echt vinden nog. Om 5 uur ga ik met hem naar buiten. Door al het drinken moet hij nogal plassen. Daarna gaat het gelukkig beter en slapen we allemaal nog even lekker.