Dinsdag 30 april 2013

Het is een stralende dag en het belooft goed te blijven. We ontbijten uitgebreid (full Scottisch breakfast, lekker!).
Na het ontbijt worden door de B&B eigenaar naar het centrum van Milngavie gebracht. We kopen nog een stempelkaart en gaan op de foto met de obelisk.En daar gaan we.We beginnen rustig met een mooie route door een park, de stad uit. Steeds verder van de bewoonde wereld komen we.

Dan bereiken we een loch en het wordt steeds rustiger. De herkenbare Dumgoyne (bergje) krijgen we in zicht. We lopen nu over een oude spoorlijn en komen langs de Glengoyne destillery aan de voet van de Dumgoyne.

Bij de Beech tree inn pauzeren we. We drinken wat en nemen een heerlijke scone met clotted cream en jam. We zitten er heerlijk in het zonnetje en er kunnen steeds meer laagjes uit.

Dan volgt er een wat saai stuk wandelen. Niet echt interessante natuur en tussen huizen en zo door. Maar gelukkig wordt het al snel beter en krijgen we de highlands in zicht.

In de voormiddag zijn we al in Drymen. We zoeken een terrasje om deze eerste mooie dag te vieren met een pint. Dan checken we in in Ashbank B&B. We krijgen een erg fijne kamer, gloedje nieuw allemaal.We gaan eten in de Clachan Inn, een simpele en lekkere maaltijd en nu liggen we uitgeteld in bed. De benen voelen goed en het was een heerlijke dag.

We krijgen via de BBC nog wat beelden van de abdicatie van Koning Willem Bier, toch een bijzondere gebeurtenis..

naar dag 3