Woensdag 8 mei

Vandaag werkelijk een schitterend ontbijt! Onze favo Stronoway black pudding (die is echt het lekkerste!), super veel broodjes, pannenkoekjes enz enz. We krijgen nog zomaar een packed lunch die over is mee, lekker!We besluiten vandaag naar Mallaig te rijden om naar Skye te zwaaien. Dit moet een mooie route zijn. En dat klopt. Eerst naar Fort William en dan naar het Westen de wildernis weer in. Mooie Lochs en later de zee met strandjes en eilandjes.In Mallaig koffie gedronken. We merken dat we aardig moe zijn, dus nemen we gewoon de zelfde weg terug. Althans, het eerste stukje wijken we een beetje af en nemen de alternatieve route langs de zee. Hier kom je langs allemaal strandjes, prachtig. Zicht op Skye, Eig en Ruhm.

We rijden verder de zelfde weg terug en vlak voor Fort William slaan we af om de Neptune's staircase te bekijken. Dit zijn een aantal sluizen waar de boten om hoog en omlaag kunnen klimmen door het Caladonian canal. Leuk om te zien.

Dan rijden we naar de verhuur en leveren de auto weer in. Het was een fijne bak! We lopen het stadje in, waar we langs het eindpunt van de WHW lopen, hier waren we liever op een andere manier aangekomen… Het is even slikken.De laatste B&B is Ardblair, gerund door Conny en René uit NL. Die blijkt vlak achter de High Street te zitten. We worden hartelijk ontvangen door Conny en onze kamer gewezen. Mooie traditioneel ingerichte kamer met zeer ruime badkamer. Perfect weer.Na een lekkere douche gaan we terug naar de High Street om te eten bij de Grog and Gruel, aangeraden door René. Heerlijk gegeten, lekkere burgers (ik had er een van wild zwijn!) en goede ales en lager van de tap.

Daarna zijn we even naar het water gelopen en toen terug naar de kamer voor wat tv en een goede nacht slaap.

Naar dag 11