Donderdag 9 mei

Heerlijk geslapen, lekker rustig opgestaan. Goed ontbeten, ja ook Hollanders kunnen een prima full Scottisch bereiden, en gezellig gekletst.Toen naar de Highstreet een beetje rondhangen. Om 12 uur willen we met de Crannog cruise mee, we hebben wat tijd over.

Dan worden we ineens geroepen en zien we Julia een tearoom uit rennen! Zo leuk! We hebben dus nog gezamenlijk een cappuccino gedaan voor zij Fort William zouden verlaten voor de rest van hun vakanties. We nemen nu écht afscheid, het waren bijzondere en leuke ontmoetingen..

Bij de cruise aangekomen horen we dat ze pas kaartjes verkopen als ze zeker weten dat ze minimaal 6 passagiers krijgen. We moeten even afwachten dus. Gelukkig komen er nog meer mensen, het zijn er uiteindelijk een stuk of 10 totaal wat erg weinig is voor de grote boot waarmee we varen. De boottocht is leuk. Qua wildlife niet veel soeps maar gewoon lekker op het water zijn, Fort William en de Ben Nevis bekijken, het is heerlijk. Nog leuke gesprekjes met een pensionado uit Inverness en zijn vrouw. We hebben sowieso veel aanspraak hier, leuk!Toen naar het Highland Museum. Altijd leuk zo'n verzameling oude meuk. Alles mooi tentoongesteld en alles onderhouden door vrijwilligers. Weer een uitgebreid kletspraatje met twee van hen. Leuk Schots kookboekje gekocht en pie en sausageroll gehaald bij de bakker. En ja hoor, daar komen we de studenten weer tegen. Althans twee van hen, de andere twee komen net de Nevis af, ze kwamen er al snel bij. Leuk nog even met ze te kletsen en te horen dat alles goed gegaan was met het wild kamperen en alles.

We gaan even naar de kamer nadat we de nodige souvenirs hebben gekocht. Om 18.00 hebben we een tafel in het immens populaire Crannog Restaurant. Eerst nog een pintje in de Grog & Gruel waar de studenten zitten. Nu echt afscheid genomen en naar het restaurant. Heerlijk gegeten. Echt zeer goede kwaliteit en met een prachtig uitzicht op Loch Linnhe. Nog een stukje langs het water gewandeld, kijken naar de crossmotortjes die daar geparkeerd stonden en wat zeilbootjes terwijl we de vakantie analyseerde..

Hoewel totaal anders dan gepland en met een flinke dip en teleurstelling hebben we echt een geweldige vakantie gehad was de conclusie. Bij aankomst in Ardblair nog een tijdje met Conny en René staan praten en nu liggen we voor het laatst tv te kijken in een Schotse B&B. We hadden niet verwacht dat ons dat zo goed zou bevallen..

Morgen met de bus naar Glasgow en het vliegtuig en dan zit het er weer op helaas..

Terug naar index