(South) Wales 2022

26-12-2022

Ook vandaag was het een mooie dag, en aan de voorspellingen te zien zou dit de laatste mooie dag van de week zijn. Tijd voor de derde wandeling dus. Dit keer iets verder weg, nabij Newport, Pembrokeshire (zo’n 50 mijl rijden). Deze wandeling hadden we mede uitgezocht om de Pentre Ifan Burial chamber die op de route lag. Maar de wandeling door prachtige groen bemoste bossen en langs en heuvels met rotsen bleek in zijn geheel echt fantastisch.

Na de wandeling zijn we nog even doorgereden naar Newport waar we nog even richting de zee zijn gelopen. Aansluitend hebben nog afgesloten met een biertje in een lokale pub (heerlijk tussen de rugby en voetbal kijkende locals) .

En ook deze dag sloten we eenmaal thuis natuurlijk af met de nodige spelletjes en versnaperingen. Het waren dan misschien geen traditionele kerstdagen, maar beter hadden we het was ons betreft niet kunnen vieren!

27-12-2022

Zoals voorspeld was het goede weer wel op na de kerstdagen. De 27e regende het aan een stuk door (horizontale regen..). We hadden dan ook geen wandelplannen, maar Sonja en ik zijn deze dag nog wel naar Camarthen geweest om wat te winkelen. Dit was niet een heel groot succes aangezien de Britten een extra dag bank holiday hadden (omdat kerst in het weekend valt krijgen ze die dag alsnog) en er veel winkels gesloten waren, waaronder de slijterij (!!). Gelukkig was de Cotswolds wel open dus Sonja heeft de nodige outdoorkleding gescoord. En bij de supermarkt hebben we alsnog wat Welshe Whisky en Gin ingeslagen.

De rest van de dag wat het uiteraard tijd voor spelletjes.

28-12-2022

Ook vandaag was het weer niet veel beter, hoewel het tegen de middag iets vriendelijker werd. We brachten (zonder camera) een bezoek aan het Carmarthenshire County Museum (een aanrader!), probeerden nog een rondje door het parkje te lopen (het was precies 10 minuten droog) en aansluitend hebben we in Camarthen nog wat gegeten.

De rest van de dag, heel vervelend, werden het spelletjes en versnaperingen.

29-12-2022

De 29e namen we afscheid van Taco en Esther en vertrokken we zo rond 10 uur weer richting Harwich. Net als de heenreis verliep de rit meer dan voorspoedig met slechts een paar kleine vertragingen onderweg. We waren daarom rond 16 uur al bij ons hotel. Daar keken we nog even een film en aten alsnog de Fish en Chips (die hadden we deze trip nog niet gehad).

30-12-2022

Na een goede nachtrust ging de wekker de 30e al vroeg. Het hotel was op 5 minuten rijden van de boot dus we konden heel relaxed de boot halen voor de dag overtocht. De koffie hebben we in de rij voor het boarden gedronken.

Ondanks een flinke wind en het nodige geschommel kwamen we deze ca 7 uur durende vaart goed door met koffie, eten, lezen en spellen.

Deze overtocht beviel ons wederom goed en is dus voor herhaling vatbaar. Zo rond 17.30 reden we bij Hoek van Holland de boot af (en toen hadden we pas echt door hoe hard het waaide!). Langs de douane rijden duurde even, maar na een soepel ritje waren we iets voor 20 uur weer thuis. En ook dit keer voelde kerst in Wales als voor heel veel herhaling vatbaar!

Taco en Esther: super bedankt voor de gastvrijheid, het heerlijke eten en drinken en de gezelligheid!