(South) Wales 2022

In 2019 vierden we voor het eerst kerst bij onze vrienden Taco en Esther in Wales. Dat beviel zo goed dat we dit voor (veel) herhaling vatbaar vonden. Helaas stond een pandemie een snelle herhaling in de weg, maar dit jaar kon het weer. Voor het eerst in 15 jaar met de auto naar Groot Brittanniƫ zonder onze lieve Sam, maar daarover verderop meer.

22-12-2022

We vertrokken op donderdagavond 22 december richting Hoek van Holland voor de nachtboot naar Harwich. Deze oversteek hadden we nog niet eerder gemaakt, maar de ervaringen waren vanaf het eerste moment positief. Snelle incheck, snelle boarding en een redelijk moderne boot met net iets ruimere kamers dan we bij eerdere overtochten hadden. Wel iets minder entertainment aan boord, dat zal veel te maken hebben met de kortere overtocht en het latere vertrek ten opzichte van met name IJmuiden-Newcastle. We dronken een paar biertjes en gingen lekker op tijd slapen. De overtocht was rustig, en dus sliepen we ook nog.

23-12-2022

We konden stipt om half 7 lokale tijd weer naar de auto. Gelukkig troffen de landelijke stakingen in Engeland de douane bij de havens niet, en om 7 uur reden we al richting Wales. Aangezien het zo ongeveer de drukste dag van het jaar zou worden (vrijdag voor kerst) waren we op het ergste voorbereid. Maar we bleken de hele route voor de drukte uit te rijden, en zo waren we inclusief 2 pauzes al om 13 uur bij Taco en Esther in Felingwmuchaf, een dorpje nabij Camarthen.

24-12-2022

Na een lange en gezellige avond bijkletsen stond op 24 december de eerste wandeling op het programma. Het weer was wisselvallig, dus we gingen voor een korte, maar prachtige ronde bij Brechfa Forest, op ruim 10 minuten rijden van het huis van Taco en Esther.

Na de wandeling was het tijd voor de eerste spelletjes. En aangezien het kerstavond was had Esther gereserveerd bij de lokale pub (the Plough inn) voor het kerstdiner. Geen keuzestress met een menukaart, maar eten wat de kok voorbereid heeft. Het was gezellig en superlekker (en veel; de eigenaar schatte in dat die lange Nederlanders wel veel zullen eten en zette er een extra schaal vlees bij)!

Naar volgende pagina