Dag 9: Edinburgh

2 mei 2017

We ontbijten (gelukkig wel gewoon genoeg) en stappen dan op de bus naar het centrum. We lopen vanaf Princess street naar het kasteel waar net een hele colonne touringcars arriveert en we besluiten het kasteel dus níet te bezoeken.

We bezoeken we de Tartan Weaving Mill wat een enorm toeristisch gedoe is, maar waar we heel leuk kletsen met de piper-maker die ons veel info geeft over de doedelzak, incl demonstratie.


Dan lopen we naar de Grassmarket voor een koffie en dan weer terug de Highstreet en Royal Mile af. Winkeltjes genoeg en er worden de nodige souvenirs gekocht.

We besluiten wel Holyrood te bezoeken, na een lekkere carrotcake. We doen weer de audio-toer en ook deze is heel erg leuk! Nu mogen we wel naar binnen. Holyrood is het werkpaleis van de Queen en een deel van de ceremoniële ruimtes plus de kamers van Mary Queen of Scots zijn te bezoeken. Daarna nog een rondje door de abdij ruïne waar het kasteel tegenaan is gebouwd en de tuinen en dan lopen we de Royal Mile weer op.

 

We stoppen bij No 1 High Street (http://www.no1highstreetedinburgh.co.uk/ ), een pub waar we heerlijk eten (Haggis, neeps and tatties) en het een en ander drinken.


Dan is het tijd om de bus weer te pakken en relaxen we nog even op de kamer voor we gaan slapen.