Dag 6 Loch Ness, Divach Falls en Fort Augustus

29 april 2017


En weer een reisdag. Op naar Letterfinlay aan Loch Lochy. We rijden Beauly uit en slaan af richting Cannich. Hier verandert het landschap direct. We rijden een mooie kloof door en volgen de Beauly (rivier) stroomopwaarts.


Voorbij Cannich bekijken we de Corrimony Chambered Cairn. Een mooi voorbeeld van een Clava Cairn; een stenen stape met een kamer er onder (graftombe) met een stenencirkel er omheen.


We rijden door naar Drumnadrochit waar we souvenirs shoppen. We besluiten met de Nessie Hunter het meer op te gaan. Het is lekker fris op het meer en de uitzichten zijn geweldig!


Naar aanleiding van een tip rijden we nog even langs de Divach Falls.

Dan door naar Fort Augustus. Daar waren net een heleboel bootjes die de sluis door gingen van het Caledonian Canal. Een erg leuk gezicht.

Na een fish ‘n chips lopen we nog even naar boven en zien de Lord of the Glen naar boven gesluisd worden en we maken een praatje met de vriendelijke sluiswachter. De Lord is de grootste boot die de sluizen in de Great Glen kan vervoeren. Het past maar net.


Dan rijden we door naar Letterfinlay waar we in een 200 jaar oud gebouw verblijven. Ooit gebouwd als jachthuis en later verbouwd tot hotel.

De inrichting is heerlijk authentiek, inclusief tartans op de vloer en uitzicht op het mooie meer. We eten er lekker.