Vrijdag 31 juli: terug naar Loch Tummel
 

De volgende ochtend breken we op. Ter experiment laten we de binnentent zitten, dat scheelt later weer tijd met het opzetten. Het blijft wonderbaarlijk genoeg ook nog droog! Een uurtje later kunnen we weer op weg.
We rijden Glen Coe in en volgen de A82 door het prachtige landschap langs de rand van Rannoch moor. Een deel van die weg ligt naast de WHW en in een van de pleisterplaatsjes, Tyndrum, halen we koffie en een sausage roll.
We gaan via de A85 naar Killin, wat een erg leuk pittoresk plaatsje blijkt, en rijden vervolgens langs het enorme Loch Tay. Uiteraard onderweg nog een paar snapshots vanuit de auto genomen.

Bij Aberfieldy nemen we de weg naar Tummel Bridge en om half 12 zijn we reeds op de camping. Er is nog plek genoeg en na een tijdje zwoegen staat de boel weer.
We rijden naar Pitlorchy voor de boodschappen en nemen meteen even de tijd om het stadje te verkennen.
Uiteraard lopen we ook de bij het plaatselijke information bureau binnen om kaarten te kopen zodat we weer kunnen wandelen. Ook koop ik een wandelstok voor de lastige afdalingen. Ik loop ook nog even een winkel binnen, waar 1 hoekje bezet is door whisky, voor een halfje Talisker. De meneer die me helpt raadt me ook Lagavullin aan en hij geeft me een overzichtskaartje van de verschillende smaaksoorten en de whiskies die er bij horen. Dit kan ons goed helpen in onze ontdekkingsreis door whiskyland. Erg leuk gesprekje was dat en erg onverwachts zo iets tegen te komen in een winkel wat op het 1e gezicht meer in snoep en frisdrank doet dan whisky. Pitlorchy is overigens een schattig stadje!
Bij de tent aangekomen heeft het buienfront ons goed bereikt en het is koud en het waait. Tijd dus voor de kachel en warmte uit een flesje…
 
index volgende dag