Donderdag 21 juli
 

De 6e dag en tevens het toppunt van actief zijn: een dagje mountainbiken moest het worden. Na het gebruikelijke relaxte ontbijt werd het tijd een sportieve outfit uit de tas te halen en de fietsen op te halen. De fietsen konden we gewoon op de camping huren en die waren van uitstekende kwaliteit. We kregen er een routekaart bij (ook voor bikers staan overal keurig bordjes die de route aangeven) zodat we zeker wisten dat we een geschikt parcours zouden kunnen fietsen.

De route die we gekozen hadden begon in het plaatsje Lellingen (een paar kilometer van de camping) en besloeg een ronde die via Hosingen terug ging naar het beginpunt. De hele route was 24,5 kilometer lang. 24,5 kilometer leek vooraf best mee te vallen, maar dit bleek toch een hele opgave te zijn! Meteen in het begin van de route zat een hele stevige klim van minstens 10% stijl die uiteindelijk naar een hoogte van ruim 500 meter voerde (vanaf een meter of 200). Deze klim was een dermate zware klus dat de toon meteen goed gezet was. Eenmaal op hoogte werd het "lijden" dragelijker en viel er flink wat te genieten!

Gelukkig is het een wetmatigheid dat als je omhoog fietstje uiteindelijk ook vanzelf wel een keer weer mag dalen. En dan nog op een stukje zeer onregelmatig zand en stenen pad, geweldig!
En na al die adrenaline is het wel tijd voor een korte pauze, met dierenrvreugd...
Na de mountainbike inspanning waren we behoorlijk kapot. We hadden echter nog wel genoeg energie over om nog even een bezoekje te brengen aan Wiltz, zo'n 10 kilometer rijden vanaf de camping. We waren hier al eerder geweest, maar toen hadden we niet de tijd genomen om eens goed rond te kijken. Nu hadden we die tijd dus wel, en met name het slot Wiltz bleek de moeite waard!.
Na nog een bezoek aan de grote supermarkt in Wiltz gebracht te hebben (die we natuurlijk pas aan het eind van de vakantie ontdekten) was het etenstijd. En natuurlijk moesten we nog een keer de op vakantie onvermijdelijke pannenkoeken eten. Yum!
Vanzelfsprekend was er in de avond weer ons standaard ritueel met bier-wijn-spelletje. Slapen was vervolgens geen probleem gelet op de energie die we verbruikt hadden. Alweer een super geslaagde en actieve dag!
naar dag 7