Woensdag 20 juli
 
En daar was alweer dag vijf. Geheel volgens de inmiddels opgebouwde vakantieroutine iets voor negenen opstaan, broodjes halen en lekker relaxed ontbijten. Op het programma voor vandaag stond een flinke wandeling. Na het ontbijt zijn we dan ook in de auto gestapt om naar het beginpunt van de wandeling te rijden, een paar kilometer van de camping in het dorpje Drauffelt. De wandeling die we gekozen hadden liep vanaf daar via Munshauzen terug naar het beginpunt en was zo'n 9 kilometer lang. De wandeling was zoals verwacht zeer de moeite waard.
Erg handig aan Luxemburg is dat de wandelroutes erg goed zijn aangegeven, dus zelfs als je geen kaart gekocht hebt is het goed te doen. Zoals hieronder is te zien staan de pijlen op alle mogelijk objecten die je onderweg tegenkomt.
Verder zie je bij ongeveer iedere open plek in het bos een soort van jachtposten staan (waarvan we in het begin nog heel naief dachten dat het observatieposten waren). Natuurlijk is het dan onmogelijk om de verleiding te weerstaan er zelf eens in te gaan zitten.

Terwijl we aan het wandelen waren begon het langzaam wat te miezeren, maar dat was gelukkig geen belemmering voor een heerlijke tocht. Uiteindelijk bleken we het wel erg goedgetimed te hebben want zo'n 250 meter voor we terug bij de auto waren begon het echt te regenen.

Aangezien we een Barbeque gepland hadden reden we direct naar de super om het vlees en aanverwante benodigdheden in te slaan. Op de terugweg naar de camping kwam het water met bakken uit de lucht. Terug op de camping zaten we dus even aan in een verblijf de tent gebonden. De vochtigheid trok overigens wel huisdieren aan, het was dus wel gezellig.

Gelukkig klaarde het weer later in de middag wel wat op zodat de geplande Barbeque (op de geniale Xenos opvouwbare bbq!) wel door kon gaan. Hoewel het er op de foto erg goed uit ziet hebben we wel een paar keer moeten vrezen dat het vuur uit zou regenen, maar gelukkig bleef het bij wat spetters.
Ook na de barbeque bleef het vochtig waardoor het een koude avond werd. Het voordeel daarvan was wel dat we lekker knus in de tent hebben zitten lezen.
Door de vochtigheid was het een koude nacht, maar eenmaal onder de wol werd het toch snel weer warm. We hadden de slaap ook hard nodig aangezien we voor de donderdag een mountainbike toer gepland hadden.
naar dag 6