Dinsdag 19 juli
 

De vierde dag alweer, op het programma een dagtrip naar de stad Luxemburg. In plaats van de auto ging de reis dit keer per trein. Hiervoor moesten we vanaf de camping even een wandelingtje van kilometer maken naar het treinstation van Wilwerwiltz. De trein bleek al snel een goede keus: de trein kostte voor twee personen "maar liefst" €9,20, en daarmee kun je dan de hele dag het land door reizen. Bovenal was de treinreis door Luxemburg op zich de moeite al meer dan waard!

Na 40 minuten treinreis, met een gezellig conversatie onderweg met een Nederlands echtpaar dat bij ons op de camping bleek te staan, reden we Stad Luxemburg binnen, en vanuit de trein werd al duidelijk dat dit echt een prachtige stad is, wat een uitzicht!!!

Om het verslag van de dag luxemburg een beetje behapbaar te houden hier eerst een fotoimpressie van de gebouwen en uitzichten die we op onze wandeling tegen kwamen. Let ook even op de vele hoogteverschillen, dan snap je wellicht dat een dagje door de stad wandelen best een klus is. (Helaas hebben we geen foto's van ons bezoek aan het stedelijk museum, alleen het gebouw is namelijk al adembenemend: een fantastische mix van 15e eeuwse stenen gewelven en hedendaagse architectuur waarin veel gebruik gemaakt is van glas en hout. Hierdoor is het een zeer warm en transparant gebouw met een bijzondere indeling).

Een van de gebouwen waar we in zijn geweest is de prachtige Cathédrale Notre-Dame
Ook een bezoek aan de (kilometers lange) kazematten was een must, als je erin rond doolt kun je je voorstellen dat Luxemburg ooit een onneembare vesting was (en je vraagt je af hoe mensen daar in ooit de weg wisten..).
Na de vermoeiende dag vol cultuur en geschiedenis kon de terugreis aanvaard worden, wederom per trein en volgens te voet terug naar onze camping. Waar we natuurlijk (inmiddels traditiegetrouw) aan de koffie gingen.
Al met al alweer een hele actieve en vooral geslaagde dag. En als je ooit de kans krijgt: de stad Luxemburg is echt een aanrader, en vergeet dan vooral het museum niet!!
naar dag 5