Maandag 18 juli
 

De derde vakantiedag stond een bezoek aan het plaatsje Clervaux gepland. Een heel mooi plaatsje met onder andere het Chateau de Clervaux waarin drie musea zijn gehuisvest. Na een korte autorit arriveerden we in het plaatsje, waar we eerst even rondgewandeld hebben om al het moois eens even globaal te bekijken.

Na de globale verkenning bleek de plaatselijke VVV nog even dicht te zijn, zodat we min of meer ongepland besloten eerst de 3 musea in het Chateau de Clervaux te bezoeken.
Het eerst museum dat we bezochten was het Musée de la Maquette, hier staan schaalmodellen van 22 Luxemburgse burchten. Erg interessant om te bekijken.
Het tweede museum was het Musée de la Guerre over het Ardennenoffensief. Dit museum oogt als de collectie van een verzamelaar, maar ademt juist door de ietwat chaotische opstelling de sfeer van oorlog. Erg de moeite waard!
Het derde en laatste museum is de wereldberoemde fototentoonstelling "family of man". Een collectie zwart wit foto's uit de jaren 50 waar kort gezegd alle elementen van het leven uit verschillende culturen in beeld gebracht worden.
Na de musea was het weer tijd voor activiteit. Na een wendelkaart gescoord te hebben bij de VVV konden we dus aan de wandel. Het was een pittige wandeling met een behoorlijke klim, maar de prachtige uitzichten waren het meer dan waard. Dat we wandeling van een kilometer of 6 met gemak aflegden was handig om te weten met het oog op de wandelingen die we nog in de planning hadden voor de rest van de week.
Na de wandeling was het tijd om de camping weer op te zoeken. Het weer sloeg die avond volledig om, maar onze betrouwbare tent gaf geen krimp, zelfs tijdens gigantische stortbuien zaten we droog onder de luifel.
Door het noodweer koelde het natuurlijk wel behoorlijk af, zodat we gedwongen waren ons ritueel naar binnen te verplaatsen. Wel erg knus!
Met het rustgevende geluid van de regen op het tentdoek was ook de derde dag alweer achter de rug. Nu een nacht goed slapen om ons op te maken voor een bezoek aan stad Luxemburg.
naar dag 4