Zondag 17 juli
 

De eerste volledige vakantiedag was het prachtig weer (meer dan 25 graden en onbewolkt). We hadden al besloten dat we deze dag zouden gebruiken om de omgeving eens goed te gaan bekijken. Gewapend met de kaart van Luxemburg zijn we in de auto gestapt (Thijs als piloot en Son als navigator) om rond te gaan toeren en steeds daar uit te stappen waar de omgeving de moeite waard zou blijken. Het is veelzeggend dat we uiteindelijk maar een beperkte hoeveelheid kilometers gereden hebben en heel veel stil gestaan hebben.

Na een tijdje rondgereden te hebben kwamen we bij het dorpje Esch-sur-Sûre. Volgens de Luxemburgers zelf een van de mooiste plaatsen in hun Hertogdom. En, hoewel ze niet veel kaas gegeten hebben van de het logisch plaatsen van bankjes, het is niet moeilijk om te zien waarom ze dat vinden! Uitstappen en wandelen dus!
Na deze warme wandeling werd het tijd voor wat verkoeling. Gelet op het mooie weer hadden we de zwemkleding voor vertrek al aangetrokken, zodat we een verfrissende duik konden nemen in het prachtige stuwmeer.
Na de duik en het zonnebaden was het al weer tijd om weer tentwaarts te keren. Zoals te zien op de foto was het hier heerlijk vertoeven in de schaduw.
Om de perfecte dag compleet te maken zijn we ook nog eens lekker uit eten gegaan bij de Bistro tegenover de camping, waarna we aan het avondritueel (wijn-bier-spelletje) konden beginnen. De vakantie kon nu al bijna niet meer stuk!
naar dag 3