Zaterdag 16 juli

De wekker ging al redelijk vroeg, maar gelukkig nu eens om er lekker een week tussenuit te gaan. Na een snel ontbijt konden we direct op weg omdat we, georganiseerd als Son is, de auto al zo goed als volledig ingepakt hadden. De reis verliep gelukig erg vorspoedig zodat we lekker op tijd op de plaats van bestemming (Camping Val D'or in Enscherange) aankwamen.

Camping Val D'or is van Nederlandse eigenaren, en het wekte dan ook geen verbazing dat er vooral (of eigenlijk: alleen maar) Nederlanders op deze camping stonden. Normaal gesproken mijdt ik Nederlanders liever als ik in het buitenland ben, maar in dit geval was het wel plezierig. De camping zou immers vooral gaan dienen als uitvalsbasis voor onze dagelijkse activiteiten, en zo haddden we in ieder geval een goed verstaanbaar informatiepunt tot onze beschikking...

Na ons gemeld te hebben bij de receptie, waar de Nederlands eigenaren zich keurig aan ons voorstelden, kregen we onze plek toegewezen. We bleken een heerlijk beschutte plek te hebben hebben op de hoek van een rustig veldje op de camping. Het opzetten van de tent ging ook al voorspoedig zodat we al snel aan de koffie konden (alvast genietend van het uitzicht vanuit de tent)

Na de koffie konden we de nodige boodschappen inslaan in het nabij gelegen plaatsje Wiltz. Toen ook dit gebeurd was konden we rustig de camping en de directe omgeving gaan bekijken. Midden door de camping liep een mooi stroompje waar we ter verkoeling nog even in gelopen zijn.
Vervolgens zijn we even een stukje de berg naast de camping opgelopen om de camping van bovenaf te bekijken.
Na deze korte wandeling (en zouden er nog vele volgen deze vakantie) was het tijd voor het avondritueel, namelijk een wijntje, een biertje en een spelletje. Dag 1 was alvast soepel verlopen!
dag 2