Sonnie-Tieske vakantieverslag 2012

 

Donderdag 2 augustus


We waren redelijk vroeg wakker. Lekker ontbeten en de 1e langere wandeling stond op het programma. We bleven dicht bij de camping. In de Pathfinders Guid (Exmoor and the Quantocks) staat een mooie wandeling: nr 19 'The Foreland and Countisbury Common'. Aan de kust en op zo'n 15 minuten rijden van de camping. We parkeren in Countisbury (1 kerk, 1 pub en 2 huizen)

We lopen over de begraafplaats langs het kerkje en beklimmen Buster Hill. Vanaf dit punt op 300m hoogte is het uitzicht op Lynmouth, de klifkusten en Zuid Wales prachtig.

We volgen hier het South Coast path een heel eind richting het oosten. Een mooi en goed begaanbaar pad door heide en loofbossen (Chubhill Wood). We krijgen nog wel het nodige water op ons dak maar dat mag de pret niet drukken.

Bij Desolation Point in Wingate Combe (een combe is een soort kloof), ontmoeten we een Brits echtpaar die de andere kant op wandelen. We kletsen even wat, erg vriendelijke mensen.

Dan lopen we verder en moeten we Old Burrow Hill beklimmen. Dit betekent flink afzien! Wat een steile klim zeg! En hier en daar erg glibberig door de regen. Na ongeveer 500m hemelsbreed en 200m omhoog te zijn gegaan hebben we het gelukkig gehaald. De zon is gaan schijnen en het is nu broeierig warm. We rusten even uit en genieten van het prachtige uitzicht.

Wat nu volgt is een kwestie van ontspannen uitlopen. Eerst een stukje langs de A39, dan de velden in. Tussen de schapen door en later over prachtig grasland met een kudde wilde Exmoor pony's.

Weer bij de kerk zijn we toe aan wat te drinken, dus gaan we naar de Blue Ball Inn waar we het Britse echtpaar weer tegen komen.
We hebben verder niet veel meer gedaan. Gegeten, gelezen en vroeg naar bed. We moeten morgen vroeg op namelijk...

 

GPS track wandeling


 
naar dag 4