Dag 6

Zondag 24 juli

Na het ochtendritueel is het tijd voor een leuke wandeling. Dit keer uit een nieuw boekje: Circular Walks in East Devon, geschreven door twee locals. Het zijn allemaal relatief kortere wandelingen met leuke wetenswaardigheden er bij beschreven. We doen vandaag wandeling 14 bij Musbury op zo’n 15 minuten rijden van de camping. Musbury is een piep klein dorpje gelegen aan de vallei van de Axe rivier. We parkeren bij de kerk en school (uiteraard).

We lopen de heuvel op waar het dorpje tegenaan ligt en de uitzichten zijn geweldig. We kunnen de hele Axe-vallei overzien en zien in de verte Seaton liggen bij de monding van de rivier, daar waar de kliffen wijken.

We beklimmen de heuvel verder door een weiland door te steken en naar het ‘hillfort’ te klimmen wat er bovenop ligt. Dit is een overblijfsel uit de IJzertijd en het waren versterkte nederzettingen waar de mensen zich goed konden verdedigen en de omgeving goed te overzien was. Overal in Groot Brittannië zijn ze terug te vinden. Soms nog met wat muren zichtbaar, meestal als totaal overgroeide bulten in het landschap, zoals het hillfort van Musbury. Het is een prachtig plekje..

We volgen de top van de heuvel en de rand van het fort en lopen uiteindelijk via weilanden naar een laantje. Vanaf nu gaan we heuvel af voorlopig.

Bij Bullmoor farm slaan we af en dalen we nog wat verder en lopen tussen de koeien door om de heuvel van het fort heen.

Uiteraard moeten we die heuvel ook weer beklimmen en dat is nog een stevige trippel. Gelukkig is het vandaag niet heel warm of zonnig.

Ik zie onderweg nog een ree met kalf wegschieten tussen de bomen en er vliegen heel wat groene spechten rond. Weer aan de voet van het fort aangekomen volgen we ons spoor weer terug de heuvel af richting de kerk van Musbury. Het was een mooie wandeling van iets meer dan 6km met twee lekkere klimmen er in.

De ligging van Seaton vonden we vanaf het fort interessant dus rijden we er heen. Het is inmiddels helemaal dichtgetrokken. Aan de typisch Engelse boulevard blijkt een motorfestival gaande te zijn. Er staan rijen choppers en oldtimers. Brommers kiek’n dus.

Het begint wat te regenen en de kliffen die het plaatsje omvatten zijn inmiddels niet meer te zien. We doen boodschappen bij de plaatselijke Tesco en rijden dan via Beer en in een wolk weer terug naar de camping. Ook daar bleek ons uitzicht te zijn verdwenen in de wolken. Het is wat klam en kil en we kruipen in de tent voor een dutje en wat leeswerk. Later trekt het nog weer open. We eten laat, doen een spelletje en gaan lekker slapen.