Dag 15

Dinsdag 2 augustus

Laatste dagje in Devon. Het is nog steeds flink bewolkt, het heeft de hele nacht geregend waardoor ik nauwelijks geslapen heb door het geluid. Maar we willen toch even iets doen. Dus gaat Lyme Regis in de herkansing. We rijden er redelijk op tijd heen en vandaag hebben we meer dan genoeg parkeerplaatsen tot onze beschikking. We dalen af tot we bij de havenpier zijn, the Cobb. Hier lopen we over de pier en het zicht op de kliffen met alle wolken er boven is erg mooi.

 

We bezoeken het aquarium. Ok, dat waren de meest nutteloos bestede 12 pond van de vakantie! Piepklein, paar bakjes met wat vis, wel veel infoborden maar qua aquarium nogal een tegenvaller dus.

We lopen nu het strad op aan de westkant van the Cobb, waar honden toegestaan zijn en waar veel fossielen te vinden moeten zijn.

En die vinden we! We zien een aantal mooie ammonieten en delen er van in de stenen zitten. Helaas te groot om mee te nemen.

Het is niet gelukt een klein draagbaar fossieltje te vinden maar we hebben wel wat andere mooie stenen mee genomen en een stuk waarvan ik denk dat het versteend hout kan zijn. Ook een soort fossiel.. Hierna lopen we over de boulevard richting het winkeldeel van het dorpje. Dit is erg charmant en het is leuk om er rond te kijken.

 

Ik bezoek hier nog het museum, 4 pond die het geld gelukkig juist dubbel waard was (zeker omdat je met 1 ticket 2keer naar binnen mag..). Het museum is tjokvol gepropt met allerlei memorabilia over de geschiedenis van het dorp. Over de Monmouth uprising, over de kant-industrie, en over de fossielen uiteraard. Er was een dame, Mart Anning (1799-1847), arm van geboorte, maar slim. Deze fossielenverzamelaarster en paleontologe heeft zowel een ichthyosaurus als plesiosaurus ontdekt. Haar vondsten zijn tentoongesteld in het museum wat in haar huis gevestigd is. Het is een leuk allegaartje van informatie en spulletjes.

We kopen bij een bakker een pastie en sausageroll en lopen daarna weer richting de auto via een mooi park tegen de klif aan. Het was fijn om nog even actief te zijn vandaag. Bij de tent ruimen we de belangrijkste dingen op. We willen morgen vroeg kunnen vertrekken, dus de luifel en windschermen bergen we op en we zorgen dat alle andere zaken zo de auto in kunnen. Eten doen we in de Hare and Hounds, even verderop. Een traditioneel freehouse waar het eten eenvoudig maar goed is. Pintje er bij en een veel te vullend stuk taart toe. Prima!