Dag 13

Zondag 31 juli


Vandaag hebben we niet al te veel puf voor al te veel activiteit. We doen het dus maar weer rustig aan, het is tenslotte vakantie. Ik voel me niet zo lekker ook, dus kalm aan. We willen eigenlijk Lyme Regis bezoeken. We hebben nog niet echt een plaatje bekeken en dat schijnt een leuke te zijn. We rijden er dus heen. Daar komen we er achter dat het vrij kansloos is een badplaats te willen bezoeken op een zonnige zondag. Alle parkeerplaatsen zijn vol en een aantal pogingen op parkeerplaatsen, waarbij mijn hellingproef-skills aardig op de proef worden gesteld, loopt op niets uit.. We geven het op en rijden door naar het volgende plaatsje, Charmouth. Ook hier is het druk, maar we vinden snel een plekje op de parkeerplaats aan het strand en krijgen zelfs de dagkaart van een vertrekkende bezoeker. We beklimmen de klif en zitten er lekker in de zon (en frisse wind) te kijken naar al de badgasten en het uitzicht.


Bij het heritage centre bekijken we de expositie over de fossielen die hier veelvuldig gevonden worden. Het heet hier niet voor niets de Jurrasic Coast. Ik koop twee plaatselijk gevonden ammonieten. Mochten we zelf niets vinden dan hebben we in ieder geval iets om mee naar huis te nemen. We willen kijken of we dinsdag toch nog naar Lyme Regis kunnen en daar kijken of we iets vinden.


We besluiten nu naar Sidmouth te rijden. We geven de dagkaart aan de volgende auto door en rijden er heen. Sidmouth is een wat grotere plaats aan de kust. Het bleek een goede keuze er heen te rijden. Ook hier is het druk, het blijkt Folk Week Festival te zijn. Maar we kunnen snel een parkeerplaatsje vinden vlak bij de boulevard. Dit keer hebben we mazzel.Het is druk op de boulevard. Er is markt en overal spelen folkgroepen muziek en doen er grappige folkloristische dansjes bij, soms ronduit hilarisch. We snappen ineens wat de inspiratie voor Monty Phytons Fish Slapping Dance moet zijn geweest.. Het is erg leuk om te zien wat de groepen allemaal uitvoeren, iedere streek heeft zo zijn eigen gewoontes en uitdossing. We bekijken een paar van de ‘officiële’ uitvoeringen, maar overal op de boulevard duiken de groepen op om nog een dansje te doen. Er is genoeg te zien dus.


We komen op een terrasje terecht waar we lunchen. We slenteren weer terug over de boulevard en stappen weer in de auto. Ik voel me nog niet bepaald lekker dus verder gebeurt er niets nuttigs meer.