Zaterdag 5 mei: Souterndown en terugreis


Vandaag vliegen we weer naar Nederland, boeh!! We doen het rustig aan, ons vliegtuig vertrekt pas om half 6 en Taco en Esther brengen ons met de auto doe kant op. Maar we gaan eerst naar Bridgend waar een grote outlet kleding toko zit. Een soort Bataviastad. Maar ook met outdoor winkels. En aangezien outdoorzooi in de UK stukken goedkoper is hopen we hier nog een leuke aanbieding te vinden. En dat lukt. In de Berghaus winkel slagen we beiden met een mooie goretex jasje. Ons gebruikelijk souvenirtje is dus weer binnen..

We hebben nog genoeg tijd over dus rijden we naar Southerndown waar we eerst lunchen in The three golden cups. We eten er echt heel erg lekker! Super verse beer battered cod, heerlijk!

Daarna gaan we naar Dunraven park. Hier is een mooie ommuurde tuin waar we doorheen lopen en dan komen we op een strand onder aan een hoge muur van steen aan.

 

Het is een heel bijzonder strand. Het is een stenen plateau wat gevormd is door het water. Overal kuiltjes en poeltjes. Hier lopen we even een beetje rond en dan is het tijd om echt te gaan..

We worden keurig afgeleverd door Taco en Esther, nemen afscheid en gaan naar de vertrekhal. Keurig op tijd kunnen we het vliegtuig in en vertrekken we. We krijgen nog even een heel mooi zicht op Groot Brittannië als laatste groet...