Woensdag 2 mei Llandeilo

Het was redelijk weer toen we wakker werden. Lekker ontbeten en we zouden naar een landgoed gaan bij Llandeilo. Van Esther hadden we een mooie route gekregen om er heen te rijden, een stukje door Brecon and Beacons. Het bleek prachtig. Langs de A474 door Pantadawe, dan op een gegeven moment de A4069 op. Je rijdt daar zo van tussen de huizen een kale vlakte in. We stoppen een paar keer om van de uitzichten te genieten.

We spotten al vrij snel een rode wouw, tapuiten en er lopen een boel schapen rond. Vanuit dit kale landschap rijden we naar omlaag de heggetjes en weilanden in met het kleine scheurijzer. Via deze kleine paadjes komen we uiteindelijk bij Llandeilo uit en vinden we de weg naar Dinefwr park. (http://www.nationaltrust.org.uk/dinefwr/)

We bezoeken eerst de Mansion, een prachtig gebouw waar ze een leuke expo hebben. Je mag namelijk overal aan en op zitten. Er waren dit keer geen verklede mensen, die schijnen er normaal gesproken te zijn, maar we werden wel vriendelijk ontvangen door de vrijwilligsters. Het is leuk om eens zo ongedwongen door iets te lopen wat verder aan voelt als een museum.

We eten en drinken wat en dan blijkt het weer buiten echt geweldig te zijn geworden.

We wandelen dus met korte mouwen naar de kasteelruïne. In het bos aan de voet van de heuvel waar de burcht op staat barst het van de bluebells (boshyacinten), een prachtige blauwe deken tussen het jonge frisse groen van de bomen.

Vanaf de ruïne hebben we een prachtig uitzicht over het dal en de rivier die er doorheen meandert.

Na dit wandelingetje gaan we weer op weg naar Swansea. Het is tijd de auto weer in te leveren aangezien we de rest van de dagen met Taco en Esther op stap zullen gaan. In Swansea zonder problemen (en met dank aan de satnav) de Avis weer gevonden en de sleutels ingeleverd. We lopen weer naar het station, rijden met de trein naar Neath waar we net de bus blijken te hebben gemist. Aangezien deze slechts 1x per uur gaat hebben we Esther gebeld die ons op is komen halen.

Na weer een gezellige avond gaan we weer slapen met het geruis van de Penella op de achtergrond..


Naar volgende dag