Maandag 30 april: Gower

We zijn redelijk op tijd opgestaan en hebben goed ontbeten. Thijs en ik moesten namelijk de bus van 9:15 naar Neath hebben. Een spannend ritje, er zitten best steile stukken bij voor een bus, dat zijn we hier niet gewend. In Neath liepen we naar het station voor de trein naar Swansea. We konden meteen instappen en even later waren we er al.

Mijn fotografisch geografische geheugen kwam goed van pas, we liepen zo naar de Avis verhuur, een adres wat ik 3 weken eerder had opgezocht in Google maps.

We hebben een inimini scheurbakkie mee gekregen; de Peugeot 107. Echt een koekblikje maar het rijdt prima. Het doet ons wel onze eigen auto weer veel meer waarderen..

Het wennen aan een verkeerdom-auto is me meegevallen. Het schakelen ging rottig maar dat lag meer aan de auto dan aan de plaatsing van de pook.

We konden bij Avis voor meteen borden richting de Gower volgen, een landtong ten zuidwesten van Swansea waar we wilden gaan wandelen.

We reden tot we ergens een rustige parkeerplaats aan de kust bij Southgate tegen kwamen om daar even uit te stappen en te acclimatiseren. Meteen even de benen opgewarmd door een stukje de klif af te lopen. Het was meteen al mooi! Dat beloofde wat.

Vanaf daar zijn we verder gereden naar Rhossili, nu al een stuk relaxter, het begon te wennen. We parkeren en lopen richting het coastal watch huisje bij Worms head. Helaas is het vloed dus we kunnen de Worm niet op. Maar de route langs de kliffen in veel wind en ook best wat regen is prachtig. We lopen 5,5 km, worden lekker nat en waaien goed door, maar het was de moeite waard.

De details van de wandeling zie je hieronder in de GPS track:


We besluiten nog wat andere kustplaatsjes te bezoeken en rijden naar Oxwich. We zien een bordje naar een kasteel en rijden er heen. Het is piepklein en uitgestorven maar wel leuk om er even rond te lopen. Er is een grote expositie over de historie van de Gower en de ruïne zelf is mooi om te zien.

Hierna hebben we de geleende satnav aangeslingerd en zijn we naar Tonmawr gereden. We hebben heerlijk in het zonnetje (!) in de tuin biertjes gedronken.

Esther had weer heerlijk gekookt en na het eten hebben we nog 2 afleveringen Games of Thrones gezien. Een perfecte afsluiting van de dag.

Naar volgende dag