Zaterdag 28 april: Vertrek en aankomst


Jaaa! Eindelijk is het zo ver: we gaan op weg om onze lieve vrienden Taco en Esther op te zoeken en Zuid-Wales onveilig te maken!

Sam gaat helaas niet mee, maar die gaat logeren bij 'tante' Ria en samen gaan ze nog een paar nachtjes op vakantie, dus die zal ook een geweldige week hebben. Ik lever hem om 8 uur af zodat we daarna alle tijd hebben voor de laatste voorbereidingen.

De geleende koffers waren ingepakt, tickets lagen klaar en we konden de trein in. De reis ging voorspoedig en we zijn ruim op tijd op Schiphol. Het is een enorme reis-fabriek, leuk om dat eens te beleven. Voor ons niet-vliegers een heel andere ervaring. We eten wat, lopen wat rond, bekijken de winkeltjes en bezoeken de expositie van het Rijks. Je krijgt bijna zin in vakantie in Nederland.. bijna..

Toen was het tijd om naar de gate te gaan. Ergens onder in het gebouw waren allemaal kleine boardingdesks. Met een bus werden we naar de Cityhopper-parkeerplaats gereden en konden we het vliegtuigje in. Het zat nog niet half vol dus mochten wij, ivm Thijs' lange benen, bij de nooduitgang zitten, lekker ruim dus.

Na de geweldige pantomime show van de crew stegen we op. Voor Thijs de aller eerste keer vliegen, dus best een beetje spannend.

Helaas was het een erg bewolkte vlucht en een beetje hobbelig door de harde wind. Tijdens het dalen kregen we toch nog even de lappendeken van Wales in zicht, tof!

Cardiff airport blijkt nog kleiner en kneuteriger te zijn dan ik dacht, het contrast met Schiphol is enorm!

We hadden vooraf een Checkers Cab geboekt om ons naar Tonmawr te brengen. In een gloednieuwe Ford werden we door het prachtige landschap gereden, er zijn vervelendere manieren van reizen..

De nieuwe navigatie had wel wat moeite het adres te vinden, maar uiteindelijk kwamen we aan bij Forest View. Het was heel fijn Taco en Esther weer te zien!!

We hebben lekker zitten smullen van zelf gevangen én zelf gerookte forel uit de rivier een eindje verderop. Daarna een overheerlijke lasagne en heel veel drank...

Wat fijn om zo relaxt bij te kunnen kletsen met een hele week nog voor de boeg.

Naar volgende dag