Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari: Cardiff en vertrekdag

Aangezien het weer een koude en winderige dag zou zijn leek het ons een goed idee naar Cardiff te gaan. Hier zijn enorme overdekte winkelcentra, ideaal als het koud is dus. We rijden naar de Park & Ride bij het stadion en pakken daar de bus naar het centrum. Een prima service, en niet duur!


We struinen lekker rond, bezoeken de favoriete winkels van Esther en kopen het een en ander. Cardiff is een leuke stad. Er zijn zowel hyper moderne malls maar ook oude originele. Ook is er een overdekte markt ergens in de 19e eeuw gebouwd. Erg gaaf! Allemaal stalletjes waar je van alles kan kopen, van vlees tot vis, van lp’s tot diervoer.


Nu wist ik al dat in Groot Brittannië de openbare toiletten altijd netjes en schoon zijn. Maar in Cardiff hebben ze wel een heel mooi toilet. Gelegen onder de grond op een plein, helemaal in oude staat. Let vooral even op de merknaam die op de spoelbak staat..Esther stelt voor naar het National Museum te gaan. Dit gratis museum is enorm! Ze hebben het een natuurhistorisch deel, een archeologie deel en moderne en klassieke kunst. Het is heerlijk om daar rond te struinen en te kijken naar de mooie exposities. Een tof museum.
Na dit bezoek koop ik nog een kookboek en gaan we weer naar huis terug. We eten samen, Taco is naar een tackle auction waar hij een mooie hengel voor Esther op de kop tikt. Ik ben benieuwd naar de eerste foto’s van Es al vliegvissend.. Dan is mijn laatste nacht al weer aangebroken.


Zaterdag


Aangezien mijn vlucht pas tegen de avond gaat en ik pas om twee uur weg hoef te rijden hebben we mooi nog tijd voor een wandeling vanuit huis. We lopen Llanblethian uit de velden in. We passeren mooie valeitjes in de heuvels.


We komen nog langs een hut gemaakt van stro en leem. Erg gaaf gedaan. De uitzichten onderweg zijn prachtig en ik wordt al weer weemoedig bij het idee Wales weer te moeten verlaten.Na deze wandeling lunchen we en dan moet ik gaan. Ik neem afscheid van Esther en de geweldige plek waar ze woont. We hebben geen idee wanneer we elkaar weer zullen zien maar ik hoop van harte dat het in Wales zal zijn.. Veel te leuk daar!

GPS track wandeling:


De terugreis gaat ook zeer voorspoedig. De Garmin stuurt me weer zonder problemen naar Bristol airport waar ik het Puntootje inlever. Bagage gedropt, door de douane en dan maar weer wachten. Ik koop twee trailwalking magazines om nog een beetje na te genieten van de mooie wandelingen. De zin om de West Highland Way te gaan lopen in mei wordt steeds groter.
De vlucht verloopt prima en op Schiphol staat Thijs me op te wachten. Volgende keer gaat hij gelukkig weer met me mee..

Terug naar index