Donderdag 21 februari: Ogmore estuary en Dunraven Bay

Na een goede nacht slapen worden we op tijd wakker. Lekker ontbeten en we zijn redelijk op tijd op pad gegaan. We gingen wandelen aan de kust (walk 22 uit 50 Walks in Brecon Beacons & South Wales).

We rijden naar het heritage centre in Dunraven bay bij Southerndown om te parkeren. We lopen eerst de bult over en de velden door. Veel stiles over en toen kwamen we bij st. Bride’s Major. Daar duiken we een single track op waar schapen met lammetjes liepen, lief!Na een tijdje lopen we een soort duinvallei in en volgen dat tot we bij de rivier Ogmore komen.


We lopen langs de rivier. We zijn duidelijk niet de enigen geweest..Er zwemmen brilduikers, een vogeltje wat je niet vaak ziet in Nederland. Als we een plek in de luwte tegen komen (het waait stevig) picknicken we wat. We zijn nu bij de uitmonding van de rivier in zee.


Hier klimmen we de kliffen bij Ogmore-by-sea weer op om bovenlangs onze weg te vervolgen. Het licht boven zee is prachtig!


We krijgen Dunraven Bay weer in zicht en dalen daar af naar het strand om onze schoenen schoon te spoelen.


Het was een heerlijke wandeling van 10km. Wel wat koud maar zo kon ik wel mooi mijn nieuwe goretex regenbroek testen, die is namelijk ook winddicht. Het werkte perfect!

Thuis duiken Es en ik, onder het genot van een biertje, de kookboeken in. Heerlijk keuvelend over onze favoriete recepten doe ik weer veel inspiratie op. We maken ook nog een lekker toetje voor later die avond. Het avondeten is heerlijk en ook het toetje geslaagd. Na nog wat tv kijken gaan we redelijk op tijd slapen, best vermoeiend dat lopen in de koude wind.

GPS track wandeling:
Naar volgende dag