Maandag 18 februari: Vertrek en aankomst


Vorig jaar mei zijn Thijs en ik samen naar Wales geweest, op bezoek bij Taco en Esther. Aangezien het niet zeker is of en hoe lang ze daar blijven wonen heb ik de kans gegrepen en ben ik er nogmaals naar toe geweest. Ditmaal alleen. In de tussentijd zijn ze verhuisd, dus er was een compleet nieuwe omgeving om te ontdekken.

Om half één zet Thijs me in Almelo op de trein. Het was een drukke trein maar ik kan mooi blijven zitten tot Schiphol. Het verloopt allemaal voorspoedig en om half drie liep ik al de bagage drop en pascontrole door. Ik moest me nog een uur vermaken dus tijd voor een broodje en wat te drinken. Ik koop nog een lekkere whisky voor de gastvrouw en heer en na wat rondstruinen begeef ik me naar de boarding area.

Ook dat ging soepel al konden we pas tien minuutjes later dan gepland naar het vliegtuig. Het was mega helder onderweg. We stegen via de polderbaan op en ik herkende Spaarnwoude, Velsen, Ijmuiden, Bloemendaal. We vlogen een heel eind langs de Noordzee kust en ik zie de Tweede Maasvlakte en de Deltawerken. Een prachtig gezicht! Toen staken we over en al snel vlogen we over de Thames en Londen. De daling werd ingezet en met een mooie boog over het Bristol Channel landden we keurig op tijd op Bristol Airport.

De bagage lag al op de band toen ik daar kwam dus ik kon razendsnel naar de autoverhuurder om mijn autootje op te halen. Gezellig babbelend met de baliemedewerker besef ik me wat een fijn land Groot Brittannië toch is. Hij besloot me met een gloed nieuwe Punto op te zadelen, ik was de eerste die hem mee kreeg. Mooi karretje! Ik kreeg nog wat tips om te doen in de omgeving van Cardiff en toen mocht ik gaan.

Ik had de Garmin mee dus de weg vinden was een eitje. Het rijden in een vreemde auto, waarin alles ook nog eens verkeerd om zit, is altijd even wennen maar al snel zoefde ik lekker over de landweggetjes op weg naar de M5. Daar al snel de M49 op en dan de M4. Via de tolbrug bereikte ik Wales en werd het tijd om Nation radio op te zoeken. Dat is een lokale zender die alleen maar goede muziek draait, vooral rock en alternatieve muziek.

Het begon donker te worden en de Garmin stuurt me zo dwars door Cardiff. Ik ben dus meteen goed gewend aan het rijden.
Om zeven uur plaatselijke tijd draai ik de oprit van Bryn Celyn op en was ik er al! Ik wordt warm verwelkomd met een biertje en zelf gevangen en gerookte forel. Taco is speciaal voor mij wezen vissen, wat een service!

 

We hebben tot veel te laat bij zitten kletsen en whisky gedronken, dus daarna ook heerlijk geslapen.

 

Naar volgende dag