Zondag 5 mei
We worden op tijd wakker, erg goed geslapen. Ontbijten en afscheid nemen van Gary. Om half 9 komt de bus.

Wow wat een geweldige tocht. Het was mooi weer en de Rannoch Moor was prachtig, Glen Coe stunning.. we zien hele kuddes herten, fantastisch. Om 10.00 staan we in Fort William bij het station. Vandaag beginnen de Six Day Trials, een motorcross wedstrijd door de bergen rondom de stad. Het is dus goed druk, overal crossen de motortjes rond.

Maar wat nu? Waar is de verhuur? We hadden op internet gezocht en het leek alsof het heel dicht aan het station moest zijn, maar niets te zien. We bellen maar er neemt niemand op. We vragen het aan een taxi chauffeur die ook nog eens sterk twijfelt of de verhuur wel open is op zondag, al staat het wel zo op de site. Er blijken er nog 2 te zitten maar die zijn verder weg, dus volgen we de aanwijzingen van de taxi chauffeur op zoek naar Easydrive Scotland, ons ook aangeraden door René van Ardblair. Volgens de chauffeur is het ongeveer 1,5 mijl.. en we hebben best een beetje haast. Hoe ik het heb klaargespeeld met mijn knieën weet ik niet, maar na een half uurtje staan we voor de toko. Dicht…

Gelukkig staat er een Italiaan voor de deur, duidelijk te wachten. Hij vertelt ons dat de eigenaar hem heeft gezegd om 11.00 terug te zijn, die moest net weg toen hij aan kwam. We wachten en hopen/duimen/bidden dat er nog auto's te huur zijn!! Wat we zouden moeten als dit mislukt weten we niet, we komen dan nooit meer bij ons volgende overnachtigsplek zijn we bang.

Ondertussen heeft de garage eigenaar er naast al laten weten misschien nog wel een adresje te weten mocht het mis gaan. Zo tof! Hij had al naar een vriend gebeld die blijkbaar ook auto's verhuurt en die had nog wel 2 auto's over mocht het nodig zijn. Dat stelde ons wel wat gerust..

Rond 11 uur komt de eigenaar van Easydrive gelukkig opduiken en hij kan ons al snel zeggen dat hij sowieso een auto voor ons heeft. Niet de goedkoopste misschien maar dat maakt ons nu echt niets meer uit! Nadat hij de Italiaan geholpen heeft zijn wij aan de beurt. We krijgen een gloednieuwe Golf TDI mee. Woehoei! Onze vakantie is gered. Hij matst ons nog aardig met de prijs (klasse goedkoper ingeschaald en de laatste dag niet volledig gerekend) zodat zelfs de kosten uiteindelijk mee vallen.

Aangezien ik al twee keer eerder in een Britse auto heb gereden en Thijs dat toch wel wat spannend vond (niet het links rijden, maar wel de Britse auto) kruip ik achter het stuur. Gelukkig gaat rijden redelijk pijnvrij met mijn knieën. Het rijden is meteen vertrouwd en de auto rijdt echt heerlijk.We willen naar Loch Awe waar we gister met de trein langs zijn gereden. Bij Bridge of Orchy duiken we de Glen Orchy in. Dit blijkt een prachtige single track te zijn langs de rivier Orchy die behoorlijk breed en woest is. Het regent nu wel overal maar wij zitten gelukkig droog!Bij Loch Awe rijden we naar Cruachan, the hollow mountain waar we voor morgen een tour boeken. Hierover later dus meer. Dan een stukje terug en nemen we een kijkje in Conan's church. Een prachtig oud kerkje aan Loch Awe.We rijden langs Kilchurn castle en ik probeer er heen te lopen maar moet na een paar honderd meter opgeven. We maken foto's vanuit de verte dus maar.Dan rijden we door naar Invergary, kleine stop, en dan naar Loch Lomond, sightseeing.

Erg leuk en erg mooi allemaal onderweg. Dit gebied kennen we verder nog niet zo goed dus het is leuk dat we nu de kans krijgen het te verkennen.

We rijden helemaal door naar ons hotel bij Inveroran, aan het eind van een smal weggetje bij Bridge of Orchy. Het is 5 uur als we daar aankomen en er staan overal herten om het gebouw, leuk.

We krijgen een prima kamer. We drinken een pintje in de gezellige, kleine Walkers bar waar we in gesprek raken met 4 Nederlandse studenten en wat Belgen. Heerlijk gegeten en nog even gekletst met twee Australische dames, erg leuk! Ik herkende hun accent van mijn oma, het klonk zo vertrouwd.

Na het eten nog 2 whiskytjes in de bar en lekker slapen. Morgen gaan we een berg in.. spannend..

Naar dag 8