Schwarzwald
Dag 8: Ruïne Wolfach
 

We wilden vandaag wat musea bezoeken bij Wolfach. Er is een glasblazersmuseum, maar eigenlijk was daar niet zo heel veel aan, aangezien we niet konden ontdekken waar we het blazen zelf konden zien. Toen bleef alleen de winkel over. Op zich best mooi allemaal, zaten hele mooie dingen tussen. Alleen wat bizar om midden in de zomer tussen allemaal kerstspullen te lopen die ze daar hadden. Veel en Kitsch.

Na het glasblazen zijn we naar het mineralenmuseum geweest, dat was best mooi allemaal! Er wordt nogal veel gedolven in de buurt zo bleek. We hebben ook nog een kaartje voor een rondleidind door de zilvermijn, misschien doen we dat later deze week nog.

Na al dit museumgeweld was het tijd voor een wandeling in de bergen bij Wolfach. Eerst naar een ruïne van een van de oudste forten uit de streek.
Vervolgens gingen we verder de berg op, waarbij we nog tegen een onbekende plant/schimmel of wat dan ook aan liepen. Als iemand weet wat dit is, horen we het graag!:
We kwamen nog op een totaal overwoekerd en hierdoor doodlopend pad uit, dit leverder behalve een omweg veel krassen, schrammen en bulten op..Daarna gelukkig wel weer een goede weg gevonden.
Onderweg twee keer iets groots weg horen springen en de nodige ree sporen gevonden.Uiteindelijk stonden we ook nog ineens oog in oog met een eekhoorntje.
Op de camping was het inmiddels behoorlijk stralend weer. Lekker even zitten lezen, en later met de buurmeisjes, een stel uit Zwolle, gezelig zitten kletsen en rosé gedronken. Uiteraard was een van beide ook juf (zoals altijd als wij op vakantie mensen ontmoeten..). Uiteindelijk voor ons doen vrij laat naar bed gegaan.
 
Naar index