Schwarzwald
Dag 7: Freiburg
 

Tot nu toe de warmste dag, strak blauwe lucht en 26-30 graden (afhankelijk van dal of hoogte).

We gingen vandaag naar Freiburg, de rit er naartoe duurde een uurtje langs een mooie route. De stad zelf ligt net buiten het Schwarzwald op een vlakte. Overal in de stad stroomt ater door goten, ooit aangelegd als openbaar riool.

Tijdens WOII is de stad voor 95% vernield (het lag nogal gunstig vanuit Geallieerd perspectief, en was daardoor makkelijk te bombarderen), maar het is prachtig in oude staat opgeknapt. Wonderbaarlijk genoeg stond alleen de grote Munsterkerk destijds nog overeind, ze zijn omstreeks 1200 begonnen te bbouwen en 300 jaar later was hij (al??) klaar. Vanaf dat moment zijn er wel constant herstelwerkzaamheden.

De stad zelf heeft veel kleine, leuke winkeltjes en terrassen. Er rijden geen auto's in het centrum, alleen trams.

We hebben uiteindelijk een uur of 3 door de stad gestruind, toen waren we het zat en zijn we terug gereden. Son 2 hangertjes met maansteen en Thijs een ring en een Harry Potter rijker.

Dat laatste betekende dat we flink hebben zitten lezen bij de tent. Son in het zonnetje en Thijs onder de vario, met bezoek van veel vogels, heerlijk zo in de natuur.

Laatste memorabele feit van de dag was dat we dan eindelijk onze Coleman oven in gebruik hebben genomen, het ding werkt echt super!

Naar index