Schwarzwald
Dag 5: Haslach

Het zou vandaag een regenachtige dag worden, en aangezien we toch ook behoorlijk spierpijn hadden en nog wat moe van gisteren gingen we er een rustige dagje van maken.

We zijn naar Haslach gereden, en prachtig oud stadje met veel vakwerkhuizen. Hier hebben we even, toen nog in de zon, rond gedwaald.

Na het rondje door de stad zijn we nog even naar het Trachter museum geweest. Dit museum zit in een oud klooster, en binnen zijn zo ongeveer alle klederdrachten uit het Schwarzwald te zien.

Na het museumbezoek boodschappen gedaan bij de grote super in Haslach, en daarna, inmiddels in regen, zijn we doorgereden naar Hausach. Veel kleiner en eigenlijk niet zo heel veel te zien. Wel hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze eerste Koffie en Kuchen te bestellen, smaakte heel best, en het was niets te weinig...

Na Hausach in inmiddels echt slecht weer naar Schiltach, een stukje verder het dal in. Dit bleek een mooi plaatsje te zijn meet heel veel oude huizen. Door het weer hebben we helaas geen foto's kunnen maken.

De rest van de dag hebben we zitten lezen en ons opgeladen voor een wandeling de volgende dag.

 
 
Naar index