Schwarzwald
Dag 3: Moosemättle
En we werden wakker met regen, veel regen! Maar rond een uur of tien klaarde het op en brak de zon door die de hele dag bleef schijnen.
Na het ontbijt zijn we verder het dal ingereden om daarna weer verder omhoog te rijden naar Moosemättle, waar een festivalletje was. Er speelden muziekkorpsen, en was een groep in traditionele klederdracht hier, de beroemde Bollen hoedjes. Vanzelfsprekend waren er overigens ook de bekende lange tafels met bierdrinkende mensen, heerlijk hoe je vooroordelen soms ook wel bevestigd worden.
Overigens was er die dag ook een hardloopwedstrijd over 10 kilometer geweest, over de bergen in de buurt. De winnaar had naar verluidt een tijd van oneveer 50 minuten! Desondanks besloten wij gewoon te wandelen, niet te veel, om Son's teen verder te trainen. De omgeving was in ieder geval zeer de moeite waard!
Weer bij de camping zijn we lekker in de zon op het terras gaan zitten en kwamen we gezellig in gesprek met 2 Nederlandse motorrijders uit brabant. Gezellig een paar biertjes gedronken, waarna we geen zin meer hadden om te koken, dus zijn we met ons vieren maar naar gasthof Blüme (waar we ook de eerste dag waren) gegan om te eten. Daarna nog even bij de tent zitten kletsen.
Naderhand ook nog maar even met onze oude en nieuwe buren staan kletsen, leuke mensen allemaal! Voor morgen hebben we de eerste echr serieuze wandeling gepland.
Oh ja, en we hebben ook een "tentdier": een zeer brutale muis, die onze voorraadtas al open heeft gehaald (die nu dus binnen staat) en steeds terugkomt.
Naar index