Schwarzwald
Dag 13 en 14: bijslapen en vertrekken
 
Op de 13e dag werden we wakker zonder echt wakker te zijn. De nachtelijke escapades van de muizen in combinatie met de actieve uitstapjes hadden hun uitwerking niet gemist. Na het ontbijt dan ook weer wat gaan lezen en zelfs even gaan liggen om wat bij te slapen. Uiteindelijk hebben we er een echte rustdag van gemaakt, waarop we alleen boodschappen gedaan hebben er verder niets zinvols. Dagje campinghangen dus, hebben we dat ook eens gedaan.. (noot: de tweede foto is in scene gezet, we hebben niet de hele dag sjaggie in een stoel gezeten...)

De weerberichten waren niet al te gunstig, aangezien we vrijdag zouden vertrekken en er donderdag buien verwacht werden. Dat zou dus net al vorig jaar nat inpakken betekenen. We besloten te gokken dat het donderdagochtend nog goed zou zijn en dus alles alvast in te pakken om donderdagochtend te vertekken als het droog zou zijn.

Natuurlijk was het harstikke droog de hele nacht (dat weten we zeker, aangezien we weer eens wakker gehouden werden door Mickey en zijn vrienden..).... tot een uur of 5, toen begon het te druppen en daarna te plensen. Zwaar balend besloten we toch door te pakken, omdat de kans op een droge tent een dag laten ook niet al te groot zou zijn. Gelukkig werd het rond half 8 wel weer droog, zodat we de zeiknatte tent wel in droog weer kondern afbreken (count your blessings...). Wonder boven wonder bleek het allemaal nog wel te passen zodat we na afscheid genomen te hebben van de eigenaren op tijd konden vertrekken.

Na een zeer voorspoedige terugreis waren we nog voor half zes weer thuis om de konijnen even streng toe te spreken wegens hun ontsnapping tijdens onze vakantie.

Conclusie: het was een heerlijke vakantie in een prachtig gebied!

 
Naar index
g